As dori sa stiu daca in contractul de munca la rubrica salariu este trecuta o suma doar in dreptul salariului de baza brut, iar la subpunctele referitoare la sporuri, indemnizatii, alte adaosuri nu este inscrisa nici o suma , inseamna ca nu s-a acordat nici macar sporul de vechime minim obligatoriu conform contractului colectiv de munca unic la nivel national?Mentionez ca in cuprinsul contractului nu se face referire la faptul ca sporul de vechime este inclus in salariul de baza.Pot sa recuperez suma de bani ce reprezinta acest spor pe 3 ani retroactiv?
Poti sa soliciti acordarea sporului de vechime, dar angajatorul poate sa refuza daca politica lui (scrisa) este de a considera acest sporinclus in salriul de baza. E suficient sa aiba aceasta mentiune in CCM.
Eu consider ca este suficienta mentiunea despre includerea sporului in salariu facuta in CCM la nivel de unitate.
ITM a verificat pe unde am lucrat eu aceste probleme si au considerat ca e suficient.
Ati verificat daca in momentul angajarii in unitate aveati vechimea necesara acordarii sporului de vechime , sau ati facut dovada vechimii in munca astfel incat angajatorul sa aiba posibilitatea sa il si acorde ?