avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de vechime

As dori sa stiu daca in contractul de munca la rubrica salariu este trecuta o suma doar in dreptul salariului de baza brut, iar la subpunctele referitoare la sporuri, indemnizatii, alte adaosuri nu este inscrisa nici o suma , inseamna ca nu s-a acordat nici macar sporul de vechime minim obligatoriu conform contractului colectiv de munca unic la nivel national?Mentionez ca in cuprinsul contractului nu se face referire la faptul ca sporul de vechime este inclus in salariul de baza.Pot sa recuperez suma de bani ce reprezinta acest spor pe 3 ani retroactiv?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:42, 7 Mai 2009
Eu consider ca, chiar daca CCM la nivel de unitate prevede includerea sporului de vechime in salariul de baza, nu este suficient daca nu specifica si cuantumul acestuia functie de vechime, respectand prevederile CCM superioare.
Dar CCMUN te obliga doar sa acorzi intre minim 5% si maxim 25%.
Nu spune sa diferentiezi obligatoriu in functie de vexchime, deci daca dai minim este perfect legal, nu?:rolleyes:
Este, daca scrii in CCM, insa daca te duci in instanta, se acorda 25%. Din experienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime ContSters74221 ContSters74221 exista obligativitatea platii unui spor de vechime la societatile private? daca da ,cat este in procente? (vezi toată discuția)
Este sporul de vechime obligatoriu? Gabriel Vladucu Gabriel Vladucu Daca la angajarea un salariat mai in varsta, acesta solicita ca in afara salariului brut (de baza) negociat sa i se acorde si spor de vechime - 25%, desi el nu ... (vezi toată discuția)
Sporuri la salariul de baza sau includerea in acesta ? ghcar ghcar Articolul de azi \\\"Salariul si alte drepturi garantate fiecarui salariat\\\" aminteste de dreptul la spor de vechime. Am doua intrebari: 1) care este ... (vezi toată discuția)