avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa examen administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa examen administrator

In lista de plata pe luna aprilie , apare aceasta rublica pe c. p. i. pe care " trebuie " sa o platim fiind inclusa in totalul de plata cat ii revine fiecarui apartament .
Nu am reusit sa aflu despre ce examen este vorba , dar se pune urmatoarea intrebare :
- Este legal cum s a procedat , ca noi proprietarii sa i platim administratorului asa ceva ?
Dumneavoastra care sunteti administratori , solicitati daca ati fi in postura sa dati un examen , chiar de administrator , sa va plateasca proprietarii acest examen ?
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 15:10, 28 Iunie 2014
@eugazirn

Dv. ati citat dintr-un Cod al Muncii varianta mai veche, dar si in cel actualizat se vorbeste despre calificare profesionala si se refera la acea actiune a angajatorului de a califica personalul deja angajat pentru activitati noi sau care ar cere un surplus de personal calificat pentru acea activitate.
Va dau un exemplu pentru a fi mai pe intelesul nostru:
- un angajator are 3 functionari;
- ii trebuie ca unul din ei sa se ocupe de resurse umane, o activitate pentru care trebuie oarece specializare, dar pe care niciunul din cei 3 functionari nu o are inca;
- alege pe unul din ei si il trimite la acest curs de calificare pentru aceasta noua activitate, curs pe care el, angajatorul, il plateste.

In cazul aratat de dv., administratorul, teoretic, nu poate fi angajat daca nu are atestat profesional de administrator. Asadar angajatorul (asociatia de proprietari) nu poate sa plateasca un curs pe care deja administratorul trebuia sa-l aiba ca o conditie de angajare.
@eugarizn, sunt programe pentru validarea si certificarea competentelor profesionale dobandite in alte contexte decat cele formale pentru atestarea/calificarea administratorilor de imobile.
In acest topic este vorba ca administratorul a facut cursul de administratori pentru obtinerea atestatului si a fost impus la plata locatarilor.
Nu e nicio alta complicatie.
Va multumesc pentru raspunsuri , m am mai linistit putin si sa o lua in ordine :
- administratorul are atestat , dupa spusele celor implicati in asociatie
- nelamurirea mea este ca nu doresc sa i platesc acel curs sau program de formare profesionala
- am citat din raspunsul pe care l am primit de la presedinte si eu stiam ca , daca esti calificat intr o meserie si ca doresti sa te recalifici sau sa urmezi o alta specialitate ,este treaba ta si daca mai doresti sa mai frecventezi incaodata cursul de administrator , iarasi ete treaba ta , nu sa ti platesc eu scolitul tau .
Daca am inteles eu bine , nu este corect cum s a procedat chiar daca administratorul a urmat acel program de formare profesionala , in concluzie : acesta nu trebuia impus la plata locatarilor , unde mai pui ca l a incadrat la CPI ! iar eu avand 3 camere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cursului pentru a obtine certificatul de calificare ... andryzs andryzs Cheltuielile cursului pentru a obtine certificatul de calificare profesională reprezintă actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice ... (vezi toată discuția)
Lipsa atestat administrator codan2016 codan2016 va intreb daca este corect, si legal, sa te semnezi la rubrica \"Administrator\" din listele de plata lunare, stiind ca tu nu detii un atestat de administrator ... (vezi toată discuția)