avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata

Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o astfek de fapta deoarece nu are acordul autoritatilor , nu exista nota de recepti etc ...Nu mai intelegem nimic . Se prescrie fapta sau nu ?
Nu e chiar așa.
Datele dosarului sunt sigur mult mai multe decât ați spus aici, deci și concluzia pe care ați tras-o e mai mult ca sigur greșită.

Ce au făcut ceilalți coproprietari în timp ce unul dintre ei a construit?
Imobilul e înscris în CF? Dacă pe extindere nu există autorizație, nu va putea fi înscrisă în CF, deci nu va putea intra la masa partajbilă.

Cel mai bine e să vorbiți cu un avocat care să vadă dosarul în întregul lui.
Nu trageți concluzii pripite.
amaenzile pe constructiile fara autorizatie nu se mai prescriu de ...cred minim 7-10 ani

si asta pentru ca legea 50/'91 a fost modificata in acest sens.....respectiv termenul curge de la constatarea faptei si nu de la savarsierea ei si asta pt ca nu au receptie:)

1. Au construit ilegal . Nu am putut face nimic deoarece - nu am fost lasati sa patrundem pe proprietate , in alta ordine de idei , nu locuim in localitate , am avut si un serviciu care nu mi-a permnis sa stau sa supraveghez ce fac tembelii aia acolo zi de zi .

2. nu este inscris in CF - IMOBILUL -

3. am atras atentia in chemarea in judecata asupra faptului ca este edif . ilegal . Am consttarea de la primarie , ei au recunoscut la interogatoriu , primaria i-a si amendat .

4. observ faptul ca expertyul lotizeaza tinind cont de extindere , reabiltare termica etc . Toate facute fara aptobarea noastra sau a primariei . Ne deranjeaza deoarece extinderea obtureaza intrarea . Totodata a evaluat 2 pereti de scindura acoperiti cu polistiren la " modica " suma de 80 milioane vechi ......Astea deranjeaza . Nu putem fi luati chiar de prosti .......
milikka1 a scris:

amaenzile pe constructiile fara autorizatie nu se mai prescriu de ...cred minim 7-10 ani

si asta pentru ca legea 50/'91 a fost modificata in acest sens.....respectiv termenul curge de la constatarea faptei si nu de la savarsierea ei si asta pt ca nu au receptie:)

Da . M bucur sa aud asta . Primaria a amendat . Chiar acum pe data de 2 au infatisare pentru ca au contestat amenda . Sunt tare curios ce o iesi . Va tin la curent =D>
Incercati sa va intelegeti.
Eu am avut un partaj succesoral si s-a rezolvat problema.
Mai vorbiti si cu avocatul dvs.

Alte discuții în legătură

Mici modificari in apartament pif10oct@yahoo.com pif10oct@yahoo.com Bucataria comunica cu balconul printr-o fereastra;,am taiat peretele la jumatate de fereastra in jos ( lat de 55 cm si inalt de 80 cm), lasand jos un prag de ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie pe teren privat pescaru_f pescaru_f Buna ziua , am o problema si am nevoie de ajutor ,am construit o casa pe terenul meu aflat in sectorul 1 ,fara autorizatii de constructii . Am cinci ani si ... (vezi toată discuția)