avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata

Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o astfek de fapta deoarece nu are acordul autoritatilor , nu exista nota de recepti etc ...Nu mai intelegem nimic . Se prescrie fapta sau nu ?
Legea 50/1991 art.8 alin.2 arată că autorizația de desființare se emite în aceleași condiții ca și AC.Orice coproprietar poate solicita remedierea degradărilor aduse bunului comun, desființarea lucrărilor noi sau chiar despăgubiri.nDemolarea este un act de conservare sau de administrare a bunului comun , nu un act de dispoziție și prin urmare orice copărtaș poate solicita demolarea. chiar printr-o acțiune în instanță care să aibă ca obiect obligarea pârâților de a-și da consimțământul pentru obținerea autorizațiennnIn consecinta, se poate formula o actiune doar de unul dintre copartasi care sa aiba ca obiect obligarea paratului de a-si da consimtamantul pentru obtinerea autorizatiei de demolare iar, in caz de refuz, reclamantul sa fie autorizat sa execute lucrarea pe cheltuiala paratului.
Faptul că v-au obturat intrarea este rezolvabil tot printr-o acțiune în instanță - dreptul de acces.
Descrieți situația d-voastră precară din toate pctele de vedere, de care îmi pare rău. Dar în instanță, aveți dreptul la ajutor judiciar inclusiv la avocat din oficiu. care vă va putea ajuta.
Succes și fruntea sus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mici modificari in apartament pif10oct@yahoo.com pif10oct@yahoo.com Bucataria comunica cu balconul printr-o fereastra;,am taiat peretele la jumatate de fereastra in jos ( lat de 55 cm si inalt de 80 cm), lasand jos un prag de ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie pe teren privat pescaru_f pescaru_f Buna ziua , am o problema si am nevoie de ajutor ,am construit o casa pe terenul meu aflat in sectorul 1 ,fara autorizatii de constructii . Am cinci ani si ... (vezi toată discuția)