avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces fara avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces fara avocat

Buna ziua,in luna decembrie 2013 am imprumutat suma de 100 de ron unui vecin,acesta a tot evitat sa imi restituie suma invocand diferite motivesi evitand sa raspunda la telefon. Ulterior am aflat ca acesta era un obiciei practicat de acest vecin cu mai multe persoane, as dori sa il chem in instanta pentru recuperarea sumei si in special pentru ai demonstra ca banii sunt bani indiferent de suma, as dori sa ma reprezint singur in fata instantei(fiind stundent in anul I la drept),singurele probe care sa dovedeasca ca acesta a primit suma de la mine sunt numeroase mesaje telefonice,si un martor(tatal meu care era de fata cand i-am predat suma) Ce sanse de castig am? Se merita incercarea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: SimionCatalin , utilizator 02:34, 29 Mai 2014
Ar trebui sa mai aveti si alte probe, de ex. o recunoastere din partea lui ca a imprumutat suma de la dumneavoastra, intrucat din mesaj reiese ca nu ati intocmit nici un act iar singurul martor este tatal dumneavoastra, ruda de gradul I, care poate fi audiat doar daca nu se opune partea adversa.
Multumesc pentru raspuns. Care ar fi cea mai intalnita/usor de obtinut recunoastere de primire a sumei pe care o pot optine de la acesta?
sa obtineti o declaratie de recunoastere a datoriei din partea lui- putin probabil.
probe vad ca nu aveti, exclus tatal sa vina sa declare. pierdeti timpul cu procesul.
din pacate nu aveti probe.
Am inteles,o sa incerc sa obtin o declaratie de la dansul,incercarea moarte nu are.Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici ... Morus Alin Morus Alin Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici un act si fara martori ii mai pot recupera inapoi?Daca am o convorbire telefonica inregistrata ... (vezi toată discuția)
Dovezi judecata inga_irinuca inga_irinuca asi fi foarte recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute si in cazul meu: am imprumutat o suma de 4000 euro in timp ce am fost logodita, logodnicul ... (vezi toată discuția)