avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dobandirea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dobandirea autoritatii parintesti

buna seara
as avea nevoie din nou de ajutorul dvs.
pe scurt:
- in urma divortului s-a stabilit custodia comuna a fiului meu minor.
- domiciliul copilului este la mine
- tatal nu plateste pensie alimentara
reusesc cu greu sa-l fac sa vina sa semneze atunci canda am nevoie de semnatura lui
- tatal ar fi de acord sa-mi cedeze autoritatea pariteasca deplina( daca m.am exprimat corect)

CARE AR FI MODALITATILE DE PROCEDURA IN ACEST CAZ?
multumesc.
Noua lege prevede autoritatea comuna ca regula de baza, nu doar cand parintii se inteleg. Eu cred ca puteti cere autoritate comuna - si puteti si sa o obtineti -, insa nu cred ca va va fi de vre-un folos practic.
Nu cred ca legea in sine este proasta ci cred ca este foarte prost aplicata. Si cred ca DGASP nu este pregatit sa-si joace rolul.

Atunci cand ati divortat ati cerut autoritate parinteasca in comun si nu vi s-a acordat?
Avand in vedere ca noul cod a intrat in vigoare cand procesul era deja pe rol (de aproape un an), am cerut initial incredintarea exclusiva. Dupa intrarea in vigoare, am cerut "in subsidiar" incredintarea comuna. Dar... degeaba.
Prin incredintarea comuna nu astept nu stiu ce minuni. Dar unele situatii s-ar imbunatatii cu siguranta. Si va dau un ex. mama lui nu a avut timp sa-l duca la stomatolog. Avea un dintisor care se misca tare dar nu destul incat sa cada, dar in spate ii crestea stramb urmatorul dinte. In cazul autoritatii comune nu m-as lovi de acel "NU, ca numai eu am dreptul". Am si fost atunci cu el la DGASP. Raspunsul: trebuie sa va adresati instantei ca noi nu putem face nimic. Sau cand e bolnav sau trebuie sa fie vaccinat, as putea merge eu cu el in locul vecinului (mama lui e plecata destul de mult timp). Sau de exemplu as avea dreptul sa-l conduc de la scoala acasa.
Ati fost cu copilul la stomatolog si v-a dat afara ca nu aveti copilul in incredintare ?
Cand ati divortat avea copilul 4 ani, nu ii stiti medicul de familie ( pt vaccin si evaluarea starii de sanatate) ? Pe vecin de ce nu l-a dat afara ?
Nu, nici nu l-am dus. In perioada procesului (era incredintat temporar la mama), am avut "indrazneala" sa-l duc la mediic si am fost "parat" instantei car mi-a atras atentia ca nu am voie fara APROBAREA mamei!!!
Si nu, nu stiu cine e medicul de familie. Cand i-a fost incredintat temporar copilul, a schimbat medicul de familie si nu vrea sa-mi spuna cine e (in ciuda legii 272!).
De unde si cine sa-l dea afara pe vecin?
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
cornelmunteanu2000, utilizator
Cine e medicul de familie puteti afla de la CJAS sau puteti intreba fostul medic de familie.
Pe vecin ar fi putut si trebuit sa-l dea medicul afara, ma rog asta e alta discutie.
Pentru cazuri de urgenta puteti insoti copilul la orice medic e nevoie. Pentru cazuri ce nu sunt urgente trebuie sa va consultati cu mama. In afara de a va reprosa ca "nu aveti dreptul" nu prea are ce sa va faca, daca nu actionati in dauna copilului.
Dreptul de a-l conduce de la scoala acasa il aveti si in prezent, dar nu puteti sa-l exercitati. Nu cred ca aveti o hotarare in care scrie ca nu aveti dreptul sa insotiti copilul de la scoala acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord divort gabijuan gabijuan buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare) si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\' a spus ca o ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)