avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Licenta de transport marfuri cu camion peste 7.5 t
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Licenta de transport marfuri cu camion peste 7.5 t

Buna ziua, mi-ati putea spune care este procedura obtinerii licentei de transport marfuri pt camion peste 7.5 t? Citisem undeva ca trebuie sa ai in cont, un sold de 9000 euro, este adevarat? De asemenea mi-ati putea spune cat ar costa infiintarea unei firme Srl si ce cheltuieli lunare/semestriale are o societate, pt maxim 2 angajati? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SAVUCA , utilizator 09:12, 2 Iunie 2014
Fiecare din cerintele mentionate sunt indeplinite daca intreprinderea care exercita ocupatia de operator de transport intruneste urmatoarele conditii:

1. Conditia privitoare la sediul social este indeplinita daca: are sediul situat pe teritoriul României, in incinta caruia isi pastreaza principalele documente de lucru; dispune de unul sau mai multe autovehicule, care sunt inmatriculate in Romania; desfasoara operatiunile referitoare la autovehiculele mentionate permanent si efectiv cu echipamentele administrative necesare si cu echipamentele si instalatiile tehnice corespunzatoare, intr-un centru de exploatare situat pe teritoriul Romaniei;

2. Conditia bunei reputatii este indeplinita daca:
- intreprinderea si managerul de transport al acesteia nu au fost condamnate sau sanctionate pentru incalcari grave ale normelor naţionale in vigoare;
- managerul de transport sau intreprinderea de transport sa nu fi fost condamnat(a) sau sa nu i se fi aplicat sanctiuni pentru incalcari grave ale normelor comunitare.

3. Capacitatea financiara a este indeplinita daca intreprinderea demonstreaza ca dispune in fiecare an de capital si rezerve in valoare totala de cel puţin 9000 EUR pentru un singur vehicul utilizat si de 5000 EUR pentru fiecare vehicul suplimentar utilizat.

4. Intreprinderea care exercita ocupatia de operator de transport rutier indeplineste conditia cu privire la competenta profesionala daca desemneaza o persoană fizica ca manager de transport, titular al unui certificat de competenta profesionala, care indeplineste cerinta de buna reputatie.
[ link extern ]
Multumesc!!!
Buna ziua, mi-ati putea spune va rog, cheltuielile lunare dupa constituirea firmei SRL avand ca obiect de activitate transport international de marfa cu camion peste 7,5 t, (chelt cu salariile, impozit si alte cheltuieli), avand un asociat unic si un angajat cu salariul minim pe economie, tinand cont ca intr-o luna, am avea intrari facturi de 60.000 lei. Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)
Obtinere licenta transport marfa animis animis Buna ziua, am o societare care are autorizata activitatea de transporturi rutiere de marfa, obiect secundar. Va rog daca stiti cumva daca pentru a obtine ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru transport marfa andira andira Buna ziua, Va rog frumos, spune-ti ce acte sunt necesare pentru transportul de marfa (de ex, medicamente). Multumesc. (vezi toată discuția)