avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lipsa mare la inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lipsa mare la inventar

La un magazin alimentar de colt de bloc exista un minus de 3 ori stocul real, aministratorul fiind singurul gestionar (80000 ron)
1 Administratorul are un aport de 15000lei si salariu neridicat de 8600lei. Pot compensa o parte din lipsa cu sumele si ce articole contabile trebuie sa fac?
2 Cum ar trebui sa procedez ca restul sa fie in limita legi si sa nu apara nici prea mult TVA de plata?
3 O parte din stoc e scos si depozitat acasa la administrator din lipsa de exp. Pt acel stoc trebuie sa fac ceva inreg sau ramane pe listele de inventar de la magazin?
VA rog urgent un raspuns. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 12:27, 3 Iunie 2014
Buna ziua!
Inteleg ca stocul scriptic este mai mare decat cel faptic.
Aceasta diferenta se consemneaza intr-un proces verbal si se inregistreaza in contabilitate.
1. Cu aportul si salariul nu se poate compensa marfa.
2. Se face proces verbal.
3. Stocul trebuie sa fie fizic in magazin. (se poate face si un proces verbal de custodie, dar... ).
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
Elis Ismail, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune Daniel Valentin Daniel Valentin Bună ziua! In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Reglare raport de gestiune corina-b corina-b am preluat o firma si am ceva probleme. Inventarul nu bate cu raportul de gestiune si nici cu balanta...am trei valori diferite...am verificat rapoartele de ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)