avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cadrul legal pentru stabilirea zonelor la oras ºi a ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cadrul legal pentru stabilirea zonelor la oras ºi a impozitului pe proprietate

Acum câţiva ani în urmă primăria din oraşul unde locuiesc a decis să încadreze zona în care locuiesc din B în C. Am înţeles că asta presupune un impozit mai mare, pe care sunt de acord să îl plătesc dacă şi utilităţile sunt pe măsură. Doresc să ştiu ce fel de asemenea utilităţi sunt obligatorii şi dacă există o lege să le determine sau sunt la cheremul primăriei. Acum 7 ani s-au adus câteva rabe cu piatră, care între timp s-a dus, iar acum un an şi jumătate s-a tras conducta de gaz. În rest nimic, nu asfalt, nu canalizare, avem un bec da unul nu, gunoiul trece doar săptămânal, faţă de zona A unde se ridică zi de zi, nu se mătură, nu se taie iarba, nimic. Deci, ca să închei, vreau să-mi enumeraţi, dacă ştie cineva, tot ce trebuie să asigure primăria pentru zona B. Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 14:21, 4 Iunie 2014
Trecerea unei zone de impozitare de la B la C, se face in baza unui document administrativ, care il puteti gasi la primaria dvs, solicitati in scris acest lucru, trebuie sa va raspunda in termen de 30 zile.

Referitor la faptul ca nu aveti canalizare, este bine sa verificati cum v-au incadrat imobilul in baza de date. Cititi art. 251, pct. 29

[ link extern ]

Pt ca conform acestui tabel de mai jos, imobilul dvs trebuie incadrat la "Fără instalaţii de apă, canalizare, electrice sau încălzire", unde este un impozit mai mic fata de cel "Cu instalaţii de apă, canalizare, electrice şi încălzire (condiţii cumulative)"


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe clădire rezidențială în funcție de utilități? Siaane Siaane As dori sa știu dacă există o lege sau articol de lege în Codul Fiscal în care se stipulează că impozitul pe casă (folosită strict ca locuință - ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari/ intretinere maxemilian maxemilian Buna ziua, Va rog, sa-mi spuneti ce cheltuieli ale Asociatiei de Proprietari nu ar trebui sa le platesc daca nu locuieste nimeni in apartament. Mentionez ... (vezi toată discuția)