avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Restituire impozit de la Primarie taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Restituire impozit de la Primarie taxe locale

Buna Ziua, la sfarsitul lunii februarie 2014 mi-am schimbat domiciliul intrun alt judet. Pe fostul domiciliu am avut 2 autoturisme care leam transferat, insa ca sa ma lase sa le transfer cei de la primaria fostului domiciliu m-au obligat sa platesc impozitul pe jumatate de an deci practic sa platesc 4 luni in plus care le-am platit din nou si la noul domiciliu. La noul domiciliu mi le-am inregistrat, am platit impozitul din nou pe cele 4 luni, am strans toate actele si m-am intors si am facut cerere de restituire. Insa cei de la vechiul domiciliu nu vor sami restituie suma de 9 milioane aferenta celr 4 luni platite in plus pt ca am o amenda neplatita care am dovedit cu certificat de grefa ca e contestata in instanta si ca urmatorul termen este in februarie 2015. Este legal aceasta conditionare sau e un abuz din partea lor? De ce nu au trimis amenda impreuna cu dosarul fiscal al autoturismelor la primaria noului domiciliu? E normal sa astept un an jumatate sau mai bine pana se incheie procesul cu amenda ca sa imi recuperez banii pe impozitul auto platit obligat in plus ca asa e legea mi s-a spus. Orice idee sau apreciere dpdv legal este binevenita.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
traian_mst, utilizator
Cel mai recent răspuns: agapimarius , utilizator 18:07, 15 Ianuarie 2015
In general contribuabilii gresesc prin faptul ca accepta tot ceea ce li se spune, daca fiecare ar lua atitudine si ar cere citatul din lege, atunci ar descoperi imediat abuzul frunctionarului.

Este un abuz ceea ce fac ei, in primul rand la transferul autoturismelor aveau obligatia sa va de-a la plata impozitul pe perioada cat le-ati avut la primaria respectiva, nu trebuia data suma semestriala. Solicitati in scris restituirea sumei, conf art 117, din OG 92/2003, va las si citatul din lege. Totodata veti gasi pct. 124, cititi-l pt ca nerestituirea in termen de pana la 60 de zile, atrage si majorari de intarziere.

[ link extern ]

Nu aveti obligatia achitarii amenzilor atata timp cat ati prezentat documentul de la tribunal prin care se atesta ca sunteti in litigiu cu ei, indiferent cand va fi termenul. Solicitatile in scris ca amenzile sa fie transferate la noua adresa de domiciliu, daca nu vor sa va mentioneze articolul prin care refuza acest lucru. Va pot spune ca in cazul amenzilor neachitate, descoperind noul domiciliu al contribuabilului, am transferat la primaria lui de domiciliu acele amenzi. Multe primarii refuza asta pt ca o cota parte din veniturile incasate din amenzi nu mai merg la bugetul local al lor, ci la cel al primariei unde transfera.

Bafta, pt ca aveti nevoie!
Buna seara, as avea o intrebare: referitor la impozitul achitat la Primarie taxe locale pentru o masina care nu mai era in circulatie de prin 2001. In urma cu cateva zile am reusit sa obtin de la politie serviciul inmatriculari cu interventii si multe reveniri, certificatul de radiere pe care este trecut citez" Radiata de drept conform art.6. oug 189/2005 mai jos Radiata cu data de 09 03 2007" semnata si stampilata cu data de 15 01 2015. Intrebarea este daca vi se pare normal ca dupa aproximativ 8 ani Politia sa emita certificatul de radiere doar la cerere si nu sa-l trimita sau sa sesizeze proprietarul cum ar fi fost normal si daca pot recupera contravaloarea impozitului achitat in perioada 2007-2015 de la Primarie taxe locale ori sa considere banii,impozitul achitat in avans pentru casa pentru anii urmatori. Va multumesc anticipat. Best regards
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
agapimarius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire impozit de la primarie taxe locale agapimarius agapimarius Buna seara, as avea o intrebare: referitor la impozitul achitat la Primarie taxe locale pentru o masina care nu mai era in circulatie de prin 2001. In urma cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe mijloace de transport bibibossu bibibossu Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in care a fost vandut. Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autoturism se lasa uneori cu urmari grave de genul achitarii la nesfarsit a amenzilor aplicate noului proprietar ramysa ramysa Cu un an si doua luni in urma am vandut {de fapt a fost o tranzactie de genul,vinzare la schimb cu un alt autoturism plus diferenta la suma ceruta} ,un ... (vezi toată discuția)