avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Restituire impozit de la Primarie taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Restituire impozit de la Primarie taxe locale

Buna seara, as avea o intrebare: referitor la impozitul achitat la Primarie taxe locale pentru o masina care nu mai era in circulatie de prin 2001. In urma cu cateva zile am reusit sa obtin de la politie serviciul inmatriculari cu interventii si multe reveniri, certificatul de radiere pe care este trecut citez" Radiata de drept conform art.6. oug 189/2005 mai jos Radiata cu data de 09 03 2007" semnata si stampilata cu data de 15 01 2015. Intrebarea este daca vi se pare normal ca dupa aproximativ 8 ani Politia sa emita certificatul de radiere doar la cerere si nu sa-l trimita sau sa sesizeze proprietarul cum ar fi fost normal si daca pot recupera
contravaloarea impozitului achitat in perioada 2007-2015 de la Primarie taxe locale ori sa considere banii,impozitul achitat in avans pentru casa pentru anii urmatori. Va multumesc anticipat. Best regards
www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 21:15, 12 Februarie 2015
Din pacate nu veti putea solicita restituirea integrala a sumelor platite si nedatorate!
Pardon, veti putea solicita, dar judele nu va accepta, pt. ca a intervenit prescriptia pt. un numar de ani. Respectiv dreptul pt. recuperarea sumelor platite pt. anii 2007-2010 (sau 2009, nu am chitantele in fata) sunt prescrise.
Dar cand veti solicita restituirea pt. sumele la care aveti dreptul, solicitati si dobanzi+penalitati+majorari+... , cum face si primaria.
Se numeste principiul armelor egale, vedeti art.8 din noul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire impozit de la primarie taxe locale traian_mst traian_mst Buna Ziua, la sfarsitul lunii februarie 2014 mi-am schimbat domiciliul intrun alt judet. Pe fostul domiciliu am avut 2 autoturisme care leam transferat, insa ... (vezi toată discuția)
Radiere auto retroactiva, inclusiv fiscala ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , In anul 1998 am vandut cu factura (pe societate comerciala tip SRL) un autovehicol fara a face actele de vanzare-cumparare si restul ;m-am inteles ... (vezi toată discuția)
radiere impozit auto alina240 alina240 Buna ziua, In anul 2005 am vandut un autoturism si am dus certificatul de radiere la primarie ( intr-o localitate rurala), pt a fi radiat de la plata ... (vezi toată discuția)