avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie

Daca izolez casa cu polistiren de 10 mm casa fiind la strada imi trebuie autorizatie de constructie.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:38, 19 Iunie 2014
Si mai dau un exemplu...
Stau prost cu latimea terenului si retragerile de la hotarul cu vecinii ma limiteaza. Hai sa zicem ca am terenul de 8 m latime, la vecinul din stanga tb sa las minim 60 cm (fara ferestre, Codul Civil) si 200 cm la cel din dreapta (cu ferestre, Codul Civil). Mi-ar ramane o latime a casei de 540cm. Ca sa ma intind cat mai mult imi fac proiectul fara termoizolatie, iau autorizatie, construiesc si fac receptia + cadastru... Apoi, pentru ca asa cum sustineti nu este nevoie de autorizare, mai pun o termoizolatie de 10 cm (in realitate sunt 12-13 cu straturile adiacente). Ajung sa am astfel fata de vecinul din stanga 48 cm si 188 fata de cel din dreapta. Incalc legea? Prejudiciez vecinii? Dar la cadastru cum figurez? Ca nu mai am o casa de 540 cm latime, ci una de 564... Las cadastrul asa cum este sau il actualizez? In baza carui act?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare fata aprtamnet bloc - este necesara autorizatie de constructie? Selenus Selenus Buna ziua, intrucat programul de reabilitare termica este un mare chix, am hotarat sa analizez optiunea de placare cu polistiren a partii din fatada blocului ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie camelia76 camelia76 intentionez sa cumpar un modul de locuit pe care il amplasez in curtea mea si vreau sa il transform in frizerie canina intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Placă și renovare acoperiș locuință Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Dacă vreau sa torn placa si sa renovez acoperis am nevoie de aprobare? (vezi toată discuția)