avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despagubiri parte civila in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despagubiri parte civila in proces penal

Buna ziua, dupa cat timp o persoana nu mai poate fi actionata in instanta ptr. plata despagubirilor civile stabilite de instanta intr-un proces penal ?
Termenul general de prescripție este de 3 ani, în materie de despăgubiri civile.Însă ar trebui ca cel obligat la plată să țină seama și de consecințele neplății către partea civilă a obligațiilor civile, care se pot repercuta asupra reabilitării sale, în cazul în care a suferi o condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat condamnare delapidare BIGHY BIGHY Buna ziua,un amic a primit pedeapsa dupa un an de proces,un an de inchisoare pentru delapidare, care se suspenda dar este obligat sa plateasca daune:\"În baza ... (vezi toată discuția)
Constatarea reabilitarii de drept - lege penala mai favorabila anamagdalena anamagdalena In cazul unei infractiuni savarsite sub incidenta vechiului cod penal , pentru care condamnatul a primit 2 ani inchisoare (hot. definitiva in 2008) , se poate ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea silvano_pirvulescu silvano_pirvulescu Buna ziua doresc sa imi da-ti si mie cateva informatii privind etapele reabilitari Am fost condamnat la 7 ani inchisoare prin sent.pen 25/15.1995 si ... (vezi toată discuția)