avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Neplata primei transe a impozitului pe cladiri atrage ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Neplata primei transe a impozitului pe cladiri atrage executarea silita a sumelor datorate?

Buna ziua!
Ieri, 11.05.2014 am primit prin posta, de la Directia locala a finantelor o SOMATIE de plata a sumelor datorate ca impozit pe cladiri si mijloace de transport.
In somatie - emisa la 14 mai 2014 - se precizeaza ca aceasta este emisa in baza art. 145 din O.G. 92/2003 - Codul de procedura fiscala, se detaliaza sumele, titlurile executorii corespunzatoare si precizarea ca, "Daca in 15 zile de la comunicare nu veti achita sumele mentionate, pentru care termenul legal de plata a expirat...se va proceda la aplicarea masurilor de executare silita. Pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturilor bancare,..."
Este prima data cand, in orasul in care locuiesc primesc o astfel de somatie. In anii din urma plateam impozitul fara sa tin cont de calendarul transelor sau chiar dupa 31 decembrie, desigur, cu dobanzile si penalitatile aferente, fara sa primesc o astfel de somatie. Acum, in conditiile in care pe anul 2013 am platit integral sumele datorate, chiar in ianuarie 2013, sunt somat pentru executare silita chiar dupa neplata primei transe.
Este legal? Ce s-a modificat in codul fiscal sau in cel de procedura fiscala, astfel ca Finantele sa procedeze astfel? Din cate stiu, Art. 255 Cod Fiscal spune ca "(1) Impozitul/taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv."
Ce se intampla daca platesc toate sumele, sa zicem, in octombrie?
Va rog, sa-mi explicati!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctm , utilizator 12:00, 12 Iunie 2014
Intr-adevar, la firma de curierat care mi-a dat plicul cu somatia, erau multe sute de plicuri. Deci ma aflu intr-o companie selecta, de mii de oameni somati, pe drept sau pe nedrept, cu apartamente, vile, ba chiar si cu castele cu turnulete invelite in tabla zincata!...
Deh, saracul an electoral, chiar sporeste foamea pentru bugetul local... Stie cineva, conturile bancare urmarite in scopul executarii silite prin poprire sunt conturi curente sau de depozite, ca sa stiu ce am de facut!...
Multumesc tuturor pentru raspunsuri! S-aveti o vara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat pt recuperare debite restante la impozite si taxe. Carmentimaru Carmentimaru lucrez la o primarie si sunt nou angajata. de curand in urma controlului efectuat de curtea de conturi s-a observat ca ezista datornici multi la impozitele si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont bancar eka eka Buna ziua , as vrea sa va intreb cum se face poprire pe un cont bancar al unei societati comerciale care are multe datorii restante la bugetul local , ... (vezi toată discuția)
Taxe locale D_S D_S Am o locuinta de domiciliu in copropretate 50% cu sotia Sotia are o alta locuinta de domiciliu in coproprietate 50% cu mine Eu mai am si o alta locuinta care ... (vezi toată discuția)