avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pauza lucru calculator
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pauza lucru calculator

Buna ziua! Imi puteti spune daca este reglementat undeva ca la 1 ora sau 2 lucrate sa se acorde pauza de 10 minute? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andra192 , utilizator 09:23, 12 Iunie 2014
Lucrul la calculator este reglementat legal in HOTÃRÂREA nr. 1.028 din 9 august 2006
privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare.

In acesta hotarare, la art. 8 se prevede:
" Angajatorul trebuie sa planifice sarcinile lucrătorului astfel încât folosirea zilnica a ecranului de vizualizare sa fie întreruptă periodic prin pauze sau schimbări de activitate, care sa reducă suprasolicitarea în fata ecranului de vizualizare".

Prin instructiuni proprii de securitate si sanatate in munca elaborate de angjator se poate stabili periodicitatea si durata pauzelor prevazute la art. sus-mentionat.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de munca legale operator calculator madalina2012 madalina2012 Cum as putea afla care sunt conditiile legale romanesti (medicina muncii) sau impuse de uniunea europeana in ceea ce priveste meseria de operator calculator? ... (vezi toată discuția)
Ore de munca Buftea Ovidiu Buftea Ovidiu Unde este reglementat ca lucratorul la calculator are 7 ore max pe zi.Multumesc. (vezi toată discuția)
Adevarat sau nu?? SebastianDiesel SebastianDiesel Tot citesc in lung si lat pe internet, si aud de la persoane, cum ca cei care lucreaza in fata unui calculator 8 ore pe zi,au dreptul prin lege de a avea pauza ... (vezi toată discuția)