avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Luna fara plata concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Luna fara plata concediu crestere copil

Cum trebuie sa procedeze o mamica care se afla in urmatoarea situatie:
In data de 22.06.2012 a nascut, apoi a optat pentru concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani. Tatal nu doreste sa stea in concediu de crestere a copilului, astfel ca incepand cu data de 22.05.2014 se suspenda dreptul mamei de a beneficia de indemnizatie.
Teoretic mama trebuia sa fie anuntata din timp de cei de la Agentia de Plati si Inspectie Sociala de demersurile care trebuiesc facute... dar aceasta nu s-a intamplat si practic. Mama a sunat prin 26.05 sa se "intereseze", si i s-a spus ca poate sa ramana in continuare acasa, doar ca nu beneficiaza de indemnizatie, dar nu i s-au mai adus la cunostinta "detaliile tehnice". Astfel angajatorul nu a fost informat.
Din cate am stiut eu mama are 2 variante:
1. sa se intoarca la lucru;
2. sa se intoarca la lucru, dar sa solicite concediu fara plata.

Intoarecerea din concediu de crestere a copilului se opereaza in REVISAL?
In acest caz care sunt demersurile pe care mama trebuie sa la faca astfel incat sa nu figureze cu prea multe zile "lipsa ocupatie".
Se poate intoarce pe "hartie" la lucru chiar pentru perioada retroactiva (adica 22.05)?
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
alinagava, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinagava , utilizator 15:20, 12 Iunie 2014
1. AJPIS nu avea obligatia legala sa va anunte cum sa procedati, se presupune ca fiecare catatean cunoaste legislatia pe baza careia a apelat la beenficiile sale.

2. - In Revisal se inregistreaza incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM), la cererea dvs. la revenirea din CCC.
- Apoi ori reluati activitatea ori intrati in concediu fara plata acea luna.

3. Puteti face si cerere retroactiva pentru incetarea suspendarii CIM pentru ca inregistrarea in Revisal se face in termen de 20 de zile lucratoare.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Salariata care nu se mai intoarce din concediu crestere copil de 2 ani ionela11 ionela11 salariata care nu se mai intoarce din concediu crestere copil Buna ziua, Avem o salariata care nu se mai intoarce la angajatorul de unde a plecat in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare cic alinagava alinagava Am beneficiat de concediu de crestere al copilului pana la 2 ani, din care o luna trebuia sa o ia sotul meu. Copilul s-a nascut in 22.06.2012, teoretic ... (vezi toată discuția)