avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune - impotriva cui este indreptata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune - impotriva cui este indreptata?

Buna ziua,
Intampin o situatie ciudata cu instantele romanesti prin judecarea spetei uzucapiunii.
Am fost pus in proprietate la inceputul anului 2006, prin reconstituirea drepturlui de proprietate pe un teren in municipiul Bucuresti. In a doua jumatate a anului 2006, un vecin initiaza in instanta procedura uzucapiunii actionand in instanta Municipiul Bucuresti prin Primaria Generala in vederea operarii prescriptiei achizitive prin uzucapiune.

In prima instanta am castigat si pentru ca judecatorul a apreciat lipsa calitatii pasive a Municipiului Bucuresti, data fiind schimbarea proprietarului si practic respinge actiunea de uzucapare.
Vecinii fac apel, iar apelul trimite spre rejudecare la prima instanta, considerand ca cei 30 de ani au fost scursi inca din 1970 (cand reclamantul a declarat inceperea posesiei) pana in 2000 cand Municipiul Bucuresti era inca proprietar.

Exista o acoperire legala a unei astfel de interpretari? Nu conteaza ca acel teren a fost al bunicului meu? Uzucapiunea opereaza si pe terenurile ce au fost expropriate de Statul Roman, iar eu sunt pus in posesie in baza dreptului autorului meu doar in anul 2006?

Ce sfaturi imi puteti da?
Cel mai recent răspuns: claudiuvlad , utilizator 15:28, 16 Iunie 2014
Mai poate cineva sa-mi ofere o parere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inscrisuri noi sa invoc la revizuire ? muraruelena muraruelena Impotriva unei actiuni de Uzucapiune, daca formulez o actiune de Revizuire, care are la baza inscrisuri noi, recent descoperite, cum este mai bine ? 1. ... (vezi toată discuția)
Procedura uzucapiune crilodeea crilodeea Buna ziua! Azi dimineata in instanta doamna judecatoare m-a pus sa fac note scrise referitoare la procedura de judecare a uzucapiunii :O Ce parere am ca mai ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare cand proprietarul se afla in posesia bunului ContSters64839 ContSters64839 Am un caz cu o persoana foarte in varsta care a mostenit un teren de 2800 mp de la parintii acesteia in anii '40 prin inzestrare verbala. In acele vremuri nu ... (vezi toată discuția)