avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Este obligatorie revizia anuala a stingatoarelor?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Este obligatorie revizia anuala a stingatoarelor?

Am auzit de la cineva ca este obligatorie revizia anuala a stingatoarelor. Este adevarat? Chiar daca ai sau nu angajati?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:24, 18 Iunie 2014
da este obligatorie. nu are lgatura cu angajatii , revizia are scopul de a constata daca respectivele stingatoare se incadreaza in normele tehnice de utilizare pt a fi folosite in caz de incendiu.
Activitatea de psi pe care trebuie sa o desfasoare angajatorul este reglementata prin Legea nr. 307/ 2006. Este in avantajul dvs., sa studiati aceasta lege, sa luati toate masurile care trebuie pentru prevenirea incendiilor, ferindu-va astfel de amenzi contraventionale, aplicate de catre organele de control, dar si de eventuale pagube materiale.
Nu poate fi de ajutor pentru dvs., sa ascultati ce spune unul si altul, pe la colturi si sa procedati din auzite.
Studiind legea puteti reveni in cunostinta de cauza, pe forum, cu intrebari pentru a fi lamurita pe deplin.
Am aruncat o privire asupra legii 307 inseodebi la obligatiile administratorului, art 19. De unde si neclaritati pentru punctele:
a - un model de dispozitii/responsabilitati/mod de organizare pt apararea impotriva incendiilor pt un birou unde as putea gasi?
b - cum se face identificarea si evaluarea riscurilor in unitate (birou) si de catre cine?
c - toate societatile au nevoie de avize si autorizatii de securitate la incendiu?
g - atributiile ce revin salariatilor impotriva incendiilor trebuie trecute pe o fisa separata sau una comuna si cu alte atributii?
j - ce se intelege prin Conditiile pentru aplicarea planului de interventie? Unde trebuie scrise acestea?
p - de curiozitate, in ce consta raportul de interventie care se transmite in 3 zile?
Cam atat.
V-as fi recunoscatoare pt un raspuns detaliat la cele enumerate.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
Kapy, utilizator
Aruncand o privire prin legislatie nu veti intra in legalitate. Legile trebuie aprofundate si respectate, ori din felul cum ati formulat intrebarile imi dau seama ca doar ati frunzarit legisaltia. Sunt necesare cursuri in domeniu pentru a putea presta activitatile respective. Cursurile se organizeaza de catre firme specializate, pe domenii.
Pentru a intra in legalitate, cat mai repede, va sfatuiesc sa contactati o firma autorizata pentru prestari servicii in domeniul ssm si/ sau psi-su. Gasiti pe internet firme din judetul dvs. (pentru a fi costurile mai mici).
Pentru a va raspunde, citez: "... detaliat la cele enumerate.", dar si pentru a rezolva practic punctele respective, ar fi nevoie de cateva zile, poate chiar saptamani, in functie de domeniul de activitate, locurile de munca, meseriile practicate de angajatii dvs., echipamentele de munca utilizate in cadrul firmei dvs., etc. (informatii care sunt necesare celui care efectueaza astfel de activitati, fara de care nu se pot efectua respectivele activitati).
Sunteti axata doar pe domeniul psi, deocamdata si in contact cu rigorile legii. In curand veti afla si de cele din domeniul ssm, mediu, sanitar, etc.
La infiintarea firmei la Registrul comertului ati dat declaratii pe propria raspundere, ca sunt indeplinite conditiile pe linie de ssm, psi-su, mediu, sanitare, sanitar-veterinare, etc. Ati semnat ca sunt indeplinite aceste conditii pentru a obtine inregistrare firmei, fara a va pune problema cum le veti rezolva in practica, pentru a putea demara activitatea fara a primi amenzi de la organele abilitate de control ale statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare ssm si psi connect32 connect32 Buna seara, Pentru a putea tine evidenta cu SSM si PSI trebuiesc facute ambele cursuri?Daca da,aveti ceva site-uri unde ma pot interesa?Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU Va rog sa ma ajutati elaborarea unui Regulament SSM si PSI pe scoala Va multumesc (vezi toată discuția)
Dosar psi benzinarie ElenaLip ElenaLip Ma intereseaza ce trebuie sa contina dosarul PSI in cazul unui control la o benzinarie. (vezi toată discuția)