avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungirea contract determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungirea contract determinat

buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea mea este urmatoarea ; exista vre-o reglementare in codul muncii care obliga angajatorul sa ma treaca din contract determinat in contract nedeterminat avand in vedere vechimea si numarul de prelungiri ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 20 Iunie 2014
Ati tras o concluzie eronata, intrucat nu am spus ceea ce dvs ati inteles. Reiterez ceea ce am spus:

- nu exista obligatia legala in sarcina unui angajator sa va modifice durata unui c.i.m. din determinata in nedeterminata

- Codul Muncii nu limiteaza numarul de prelungiri inauntrul duratei maxime pentru care se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata (36 luni).

De asemenea, nu exista nicio discriminare .Un angajator poate incheia orice tip de c.i.m. Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

p.s.
Incheierea c.i.m. este una, iar prelungirea c.i.m. este alta . Nu le confundati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata sau nedeterminata? Marius M Marius M Intr-o scoala de stat a fost angajat un contabil pe perioada determinata. Luna viitoare expira perioada de angajare. Consiliul de administratie al scolii ... (vezi toată discuția)