avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive de recurs împotriva unei hotãrâri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive de recurs împotriva unei hotãrâri pronunțate de o instanțã de contencios administrativ

Daca o sentinta in contencios care nu este motivata in (drept)mai exact caror articole de lege din contencios,c.proc. civila etc. a fost admisa cererea in contencios sau respinsa pe fond si nesemnata de completul de judecata,este motiv de anulare a acelei sentinte sau motiv ca in recurs sa fie casata,schimbata?
Va multumescf!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:17, 29 Iunie 2014
C.proc.civ. : art. 488 - Motivele de casare
(1) Casarea unor hotarari se poate cere numai pentru urmatoarele motive de nelegalitate:
....
6.cand hotararea nu cuprinde motivele pe care se intemeiaza sau cand cuprinde motive contradictorii ori numai motive straine de natura cauzei;
...
Niciunul dintre motivele arătate de dvs. nu sunt motive de recurs.

Nemotivarea în drept a unei hotărâri judecătorești nu este motiv de modificare sau de casare a acesteia (discutăm despre modificare dacă se aplică vechiul Cod de procedură civilă).

Hotărârea care vi s-a comunicat este o copie, iar copiile comunicate de către instanțe nu sunt copii xerox ale originalelor. Exemplarele originale nu se comunică părților. Prin urmare, faptul că ceea ce ați primit dvs. nu este un act semnat de judecători este lipsit de relevanță.
Inteleg ,deci mi sa transmis ceva ce nu este original,la care tre sa fac un recurs,tre sa solicit originalul si de`` fapt si de drept`` aveti dreptate doamna consiulier juridic,va multumesc!.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
geo-vem, utilizator
geo-vem a scris:
(...) tre sa solicit originalul (...)

Eu nu am scris că ”tre” să solicitați originalul, eu am scris că părților nu li se comunică hotărârea judecătorească în original. Nici dacă solicitați un exemplar original nu îl veți primi.

geo-vem a scris:
(...) si de`` fapt si de drept`` aveti dreptate doamna consiulier juridic,va multumesc!.

Eu nu răspund în forum ca să îi supăr pe cei care întreabă, dar nici nu am să dau vreodată răspunsuri care să placă deși realitatea este alta.

Dvs. puteți să scrieți în recursul dvs. absolut tot ce doriți, însă un recurs întemeiat pe motivele de mai sus va fi respins ca nefondat de instanța de control judiciar. Ãsta este adevărul, indiferent că vă place sau nu. Căutați alte motive de recurs, nu motive de supărare.
Cu scuzele de rigoare probabil abordarea mea a fost inteleas gresit,am sa fiu mai atent pe viitor,totusi gasisem asta ,
Art. 261,Cod.Proc.Civila

(1)Hotărârea se dă în numele legii şi va cuprinde:
5.motivele de fapt şi de drept care au format convingerea instanţei, cum şi cele pentru care s-au înlăturat cererile părţilor<
8.menţiunea că pronunţarea s-a făcut în şedinţă publică, precum şi semnăturile judecătorilor şi grefierului

Alte discuții în legătură

Recurs la iccj cracanatu cracanatu Buna ziua Am o intrebare :-se poate face recurs la ICCJ daca intr-un proces civil dupa fond in apel la Curtea de Apel decizia este 2 la 1--un judecator face ... (vezi toată discuția)
Recursul în materia contenciosului administrativ costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti daca Legea Contenciosului Administrativ nr. 554/2004 deroga de la prevederile Noului Cod de Procedura Civila in ceea ce priveste recursul. ... (vezi toată discuția)
Modificarea cererii de chemare în judecată Just-drept Just-drept Reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488 NCPC. Parata a depus intampinare. Reclamanta a luat ... (vezi toată discuția)