avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon caserie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon caserie

Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. Care este suma maxima pe care un punct de lucru il poate avea in caserie? Si cum pot transfera banii din caseria punctului de lucru in caseria centrala? Multumesc mult pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:06, 20 Iunie 2014
Nu mai exista plafon la registrul de casa (prevederea din OG 15/1996 s-a abrogat prin OG 94/2004). Transferul se efectueaza prin intocmirea chitantei 14-4-1 de catre casierul de la casierie centrala.

Ordin 3512/2008:

CHITANŢÃ (cod 14-4-1)
1. Serveşte ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume în numerar la casieria unităţii;
....
2. Se întocmeşte în două exemplare, pentru fiecare sumă încasată, de către casierul unităţii şi se semnează de acesta pentru primirea sumei.
3. Circulă la depunător (exemplarul 1, cu ştampila unităţii). Exemplarul 2 rămâne în carnet, fiind folosit ca document de verificare a operaţiunilor efectuate în registrul de casă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Registru de casa niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)
Chitanta de incasare numerar - temei legal razvy_balan razvy_balan Chitanta de incasare numerar, care reprezinta incasarea unei facturi, trebuie sa cuprinda obligatoriu CUI si numarul de inregistrare la Registrul Comertului al ... (vezi toată discuția)