avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie datorie

Am si eu o intrebare. Fratele meu a contractat in septembrie 2008 un credit de nevoi personale pe o perioada de 10 ani, deci pana in septembrie 2018. A platit creditul pana in luna iunie 2010. De atunci nu a mai achitat nimic. A fost somat doar in anul 2010 telefonic , mai exact in august - septembrie 2010, si de atunci nu a mai fost sunat sau somat sa plateasca creditul.
Ce se intampla cu datoria, mai poate acum sa fie executat silit?
Cel mai recent răspuns: pitic1991 , utilizator 11:12, 24 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ar fi fost declarat scadent anticipat in acesti 4 ani cred ca ar fi trebuit sa primeasca macar o singura notificare sau chiar se ajungea la executare silita sau cesionare de creanta.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica termenul de prescriptie coraina80 coraina80 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o nelamurie. Pentru un card de credit, ultima rata a fost achitata in Nov 2008 si intre timp datoria a fost ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)