avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN

Cu privire la un test ADN ma poate ajuta cineva? Dintr-o fosta relatie a rezultat un copil,pana aici e minunat!Doar ca pe parcursul relatiei a aparut un al 2-lea barbat in viata ei si s-a continuat asa pe o perioada de cateva luni in care nu se stia ca d-ra avea 2 iubiti.Nu se stie cine e tatal copilului,in cazul in care unul dintre presupusul tata doreste sa faca testul ADN,dar mama copilului nu este de acord,se poate face ceva?care ar fi procedurile legale?
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
mario22, utilizator
Cel mai recent răspuns: mario22 , utilizator 22:04, 5 Iulie 2014
daca intre timp celalalt barbat trece copilul pe numele lui cu acordul mamei,in aceste conditii eu ce as putea face?

Veti contesta in instanta recunoasterea paternitatii invocand ca nu corespunde adevarului.
Daca nu e recunoscut, il puteti recunoaste dvs, e alegerea dvs. Daca dupa ce veti fi tata apar dubii ca nu e copilul dvs sau faceti un test neoficial din care reiese ca nu sunteti tatal biologic, puteti la fel, contesta recunoasterea. la fel si mama daca dvs il recunoasteti si mama stie ca nu sunteti tata, poate contesta recunoasterea.
Dvs nu aveti de ce sa cereti sa se stabileasca paternitatea. Nu aveti nicio calitate procesuala, actiunea va va fi respinsa.
.
Multumesc frumos...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de paternitate intentat de mama ContSters218056 ContSters218056 In ce termen de la nasterea copilului , o mama poate solicita recunoasterea paternitatii de catre tatal biologic :-/ Ma refer la tatal care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)
Paternitate proed proed Vreau sa stabilesc in instanta paternitatea copilului meu, dar nu pot face dovada relatiei, pentru ca este vorba despre o intamplare pasagera. Care este calea ... (vezi toată discuția)