avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari si jigniri - ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari si jigniri - ce pot sa fac?

Buna...am 18 ani si ma numesc Vlad...locuiesc in orasul baia mare judetul maramures...si am fost impreuna cu o tipa din buzesti acelasi judet...dar dupa 10 luni au aparut cateva conflicte care continua de vreo 2 sau 3 luni...ma suna tot mai multe persoane si prieteni de ai ei pentru amenintari dar mai mult, ( ma jigneste, ceea ce nu prea accept), dar nu numai, am primit si apeluri telefonice de la ea prin care m-a amenintat si m-a injurat( pe langa asta a zis ca ar vrea sa mor-iar daka nu am facut-o pana acum o voi face, daca intelegeti). Am cateva inregistrari si as dorii un sfat cam cu ce ar trebuii sa fac... Sa tinem cont k am incercat sa regler putin nota dar degeaba...ma puteti ajuta? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: BuciumanVlad , utilizator 00:28, 16 Mai 2009
De la 14 ani , insa , va raspunde penal , daca se va constata ca a savarsit fapta cu discernamant.Deci , daca-si va mentine conduita , puteti depune plangerea penala prealabila , in termen de 2 luni de la exercitarea activitatii infractionale.
Pana atunci , nu va ramane decat sa aveti o discutie cu aceasta domnisoara , poate renunta la aceste amenintari ...Oare ce o determina sa le faca ?Incercati sa aflati....Pare ca are un motiv de suparare ....

Dvs , insa , puteti fi acuzat de act sexual cu un minor !
Am sa raspund tuturor mesajelor primite in acesta.
1-La terminarea relatiei nu am avut varsta de 18 ani...fapt ca am implinit cu 7 zile in urma
2-Ameniuntyarea p care am primit-o nu cred ca a depasit termenul de 2 luni
3-Familia ei nici nu cred ca mai vfrea sa auda de mine, dar nu stiu de ce si nici nu pot discuta cu ei
4-Desii am fost impreuna aproape 10 luni nu am intretinut relatii sexuale.
Acum am si eu o intrebare...Daca ea a intretinut relatii sexuale cu alt baiat, se poate dovedii ca nu eu sunt vinovatul?...Multumesc anticipat
~ Conținut șters la cerere ~
Pana la urma este un copil de 14 ani care, oricat am da-o, tot "necopt" este.
O fi si prima "mare despartire": o scolarita de un baiat de liceu. Amenintarile primite de dvs. sunt de fapt niste frustrari.
Asa ca, mai bine va schimbati numarul de telefon si lasati plangerile penale.
Subscriu la parerea Gabrielei. E mai bine sa actionati cu intelepciune, si nu cu ranchiuna. Avand in vedere ca erati minor in perioada in care ati fost impreuna - sunt doar 4 ani diferenta intre voi - nu vad ce probleme ar putea apare, o sa-i treaca in timp, mai ales ca nu ati intretinut raporturi sexuale. In orice caz, proba in aceasta privinta trebuie sa o faca acuzarea - adica in cazul in care ati fi reclamat de parintii ei, de ex., ei si politia ar trebui sa faca dovada ca va faceti vinovat de vreo infractiune.
Cel mai bine este sa nu raspundeti la aceste provocari si amenintari - schimbarea nr. de telefon este o solutie foarte buna, sau pur si simplu nu mai raspundeti la nr. necunoscute :)

Alte discuții în legătură

Relatii sexuale intre minori mema mema Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti...daca un minor este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora sub 15 ani, dar cu acordul acestei, cum poate fi ... (vezi toată discuția)
Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)
Minora de 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani? waryus waryus dupa cum spune si titlu o minora in varsta de aproape 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani?tin sa mentione ca eu sunt cel de 22 de ani iar minora e fica ... (vezi toată discuția)