avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin?

Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun la calculatoare.

Suntem 4 frati. Mama mea a trait in concubinaj cu un barbat un anumit timp. Acesta si-a adus dintr-o casnicie anterioara 2 fete. Cand tatal lor a murit, mama le-a dat tot pamantul acestuia lor. Cand s-au dat titlurile de proprietate, una dintre acele 2 fete s-a trecut ca mostenitoarea defunctului pentru a beneficia de subventii. Acum mama a murit iar aceasta fata "mostenitoare a defunctului" cere jumatate din pamanturile mamei, iar noi restul de 5 sa impartim cealalta jumatate intre noi.

As vrea sa stiu ce se poate face in cazul acesta si ce anume inseamna "mostenitoare a defunctului".

Multumesc,
Aurel
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 18:49, 11 Mai 2009
Copiii concubinului nu au nici un drept la mostenirea mamei dumneavoastra. Fetele concubinului pot mosteni doar de pe urma tatalui lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori legali monalisa16 monalisa16 Pot fi mostenitori legali descendentii(copiii) unui mostenitor colateral ordinar (var primar cu defunctul,gradul patru) in conditiile in care si acesta e ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sot fara copii geta2005 geta2005 Sotul meu a decedat acum 12 ani .Nu avem copii el nu are frati ,surori si mama lui a decedat acum 8 ani Cat a fost in viata nu a ridicat nici o pretentie ... (vezi toată discuția)