avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces cu asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces cu asociatia de locatari

Am fost data in judecata pentru restante la intretinere, intre timp am achitat din restante ( 5 cote din cele 7 restante) desi nu sunt de acord cu cotele calculate.
Problema este ca in dosarul inaintat intantei, administratorul apar alte sume datorate decat cele reale, administratorul mi-a scazut din sumele achitate de mine intai cotele de fond de reparatii si rulment in avans pe toata perioada cu restante (adica sumele restante la care nu se aplica penalitati) si mi-a lasat neacoperite cotele de intretinere cu penalitatii, e corect ?
Este normal ca sa mi se ceara in avans cheltuieli de judecata, luna trecuta mi-a bagat 300 lei, luna asta a mai adaugat 103,20 lei , chiar daca procesul nici nu a ajuns in instanta?
Daca in dosarul inaintat in instanta este o semnatura falsa a unui membru din comitetul de cenzorii ce se poate intampla ?
Daca eu achit restanta pana la termenul de judecata si procesul nu mai ajunge in instanta, mai trebuie sa platesc pe langa penalitatiile de intarziere ( destul de mari ) si cheltuieli de judecata ?
Multumesc pentru raspuns ! Pentru toate neregulile gasite , administratorul si presedintele nu pot fi trasi la raspundere ?
Daca au facut nereguli, puteti sa-i trageti la raspundere. In primul rand puteti sa discutati neregulile in urmatoarea adunare generala si sa propuneti alegerea altui presedinte.
Sau, in functie de felul neregulilor, cu dovezi, puteti actiona in instanta sau puteti face plangere penala impotriva presedintelui ori a administratorului.
S-a mai discutat despre neregulile descoperite, dar nimeni nu a verificat administratorul. Prin instanta trebuie sa platesc eu executorul judecatoresc , care nu e ieftin, si cheltuielile de judecata ( care sunt destul de mari ).

Totul se reduce la bani, ai bani iti faci dreptate, daca nu ai taci si inghiti toate neregulile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Adriantot, moderator
Dv daca achitati debitul nu ajungeti in faza sa fiti executata silit,ca sa fiti obligata suplimentar obligatiilor fata de asociatie sa achitati si cheltuieli cu executarea
Daca aveti indicii yemeinice ca dministratorul de imobil nu respecta dispozitiile in vigoare,
sesizati initial presedintele de asociatie
Daca la nivelul imobilului va confruntati cu dezinteres ,sesizati oficial serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In litigiu cu administratorul de asociatie dianacatalin dianacatalin buna ziua am si eu o problema cu administratorul intr-o perioada de trei luni am doua hartii la mana care atesta ca nu am datorii la asociatie dupa alte trei ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Plata cotelor de intretinere in contul ap la banca. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Va rog,lamuriti-ma si pe mine: daca platesc cotele de intretinere in contul asoc.de propr. la banca, sint obligata sa duc dovada platii la administratie? ... (vezi toată discuția)