avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa si terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa si terenuri

Dupa decesul ambilor parinti am facut succesiunea si am obtinut certificat de mostenitor dupa titlul de proprietate al tatalui meu. Casa si gradina au 26 ari, dar deoarece inainte de 1989 nu aveai dreptul decat la 18 ari atat in titlul de proprietate al tatalui meu cit si in certificatul de mostenitor obtinut apar 18 ari. Dupa 1989 au venit de la primarie si au masurat terenul de la casa si gradina si platesc impozit pe 26 de ari cat sunt in realitate;
Pentru un teren extravilan tata a avut un proses verbal de punere in posesie pentru 45 de ari dar in titlul de proprietate are trecut numai 38 de ari.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot intabula 26 de ari casa si gradina (in loc de 18 ari) si 45 de ari teren extravilan (in loc 38 ari)
Multumim.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:02, 29 Iunie 2014
nu puteti face deat uzucapiune pe ce nu va este relevat in acte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mult in realitate decat in acte mia26maria mia26maria Trebuie sa intabulez de pe titlul de proprietate al mamei care a decedat casa si terenul aferent.Pe titlu sunt trecute 10 ari , dar terenul este de 13,5 ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren sandina29 sandina29 Buna! Tatal meu a mostenit o casa la tara si terenul intravilan aferent cu un certificat de mostenitor in anul 1966, dar care nu a fost depus la Cartea ... (vezi toată discuția)
Se poate parcela un teren pe care exista o constructie apartinand la trei mostenitori? luminita59 luminita59 In urma succesiunii din anul 1991,dupa decesul tatalui meu, conform certificatului de mostenitor mi-a revenit 1/4 din casa si anexele gospodaresti si din cei 8 ... (vezi toată discuția)