avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de munca cu timp redus de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de munca cu timp redus de lucru

Angajati unei asociati de locatari care sunt angajati acum cu norma intreaga (administrator,casier ,femeie de serviciu) se poate reduce norma de lucru de la 8 ore pe zi la 4-5 ore pe zi?
Si va rog, nu uitati un lucru: administratorul dvs. si-a negociat salariul de 950 lei/luna.
Daca aveti intentia de a-i reduce salariul (indiferent din ce motive), trebuie sa-i comunicati acest lucru omului care va accepta sau nu.
Daca accepta, se intocmeste un act aditional la CIM in care sunt prevazute modificarile, asa cum s-a mai spus, daca nu accepta, ori isi da demisia, ori incetati CIM-ul conf. altui articol din Codul muncii si o sa trebuiasca sa gasiti un alt administrator - daca gasiti unul in conditiile aratate de dvs. Eu zic ca mai intai sa gasiti un administrator cu atestat si bune recomandari, dispus sa lucreze in conditiile dvs. si apoi sa abordati problema cu vechiul administrator...
Ori cum munceste ff putin,dar noi comitetul executiv nu mai putem sa tinem angajati cu cate o norma intreaga deoarece proprietari nu vin la plata(nu sunt cu plata la zi a regiei)si suntem nrvoiti sa platim apa,curentul electric pe scari ,gazul si alte cheltuiel pentru nu a ni le taia,atunci noi comiitetul executiv am hotarat ca la administrator sa-i taiem 3 ore si salariul taiat de la 950 la 525 ,la casier tot asa si la femeile de serviciu 4 ore?
Deja intram pe alte teme. La noi administratorul face si munca de casierie, banci si toate alea. Nu avem si casier, desi asociatia are 500 apt.
Cu femeile de serviciu, desigur, trebuie sa va orientati, norma de munca, fisa postului, etc.
din graba ati sarit peste intrebarea mea ,care totusi este in tema
daca s-a redus timpul de la 8 ore la 6 si este functia de baza (nu mai lucreaza nicaieri ) deducerea personala (de 250 lei ) se modifica ?
va multumesc
Cititi aici:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de concediu administrator Elidor Elidor Administratorul asociatiei noastre de proprietari este cu contract de muncacu program de 4 ore zilnic. A depus o cerere pentru CO-parte financiara, dansul ... (vezi toată discuția)
C.i.m. intr o asociatie de proprietari eugarizan eugarizan Buna ziua Am o nelamurire si doresc pentru ca in sfarsit am studiat acele contracte de munca ale angajatiilor din asociatie , ca cineva sa faca ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator asociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si in urma cu cateva zile administratorul si-a dat demisia. Am gasit o persoana care am dori ... (vezi toată discuția)