avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de munca cu timp redus de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de munca cu timp redus de lucru

Angajati unei asociati de locatari care sunt angajati acum cu norma intreaga (administrator,casier ,femeie de serviciu) se poate reduce norma de lucru de la 8 ore pe zi la 4-5 ore pe zi?
nu deducerea ma intereseaza,pe mine ma intereseaza daca comitetul executiv al asociatiei poate sa reduca norma de lucru si salariul administratorului.Acum are 950 lei incadrarea si vrem sai reducem programul de la 8 ore la 5 ore iar salariul de la 950 la 525,iar daca nu va accepta conditile puse de comitet ce putem face?
Adam Grecu a scris:

Si va rog, nu uitati un lucru: administratorul dvs. si-a negociat salariul de 950 lei/luna.
Daca aveti intentia de a-i reduce salariul (indiferent din ce motive), trebuie sa-i comunicati acest lucru omului care va accepta sau nu.
Daca accepta, se intocmeste un act aditional la CIM in care sunt prevazute modificarile, asa cum s-a mai spus, daca nu accepta, ori isi da demisia, ori incetati CIM-ul conf. altui articol din Codul muncii si o sa trebuiasca sa gasiti un alt administrator - daca gasiti unul in conditiile aratate de dvs. Eu zic ca mai intai sa gasiti un administrator cu atestat si bune recomandari, dispus sa lucreze in conditiile dvs. si apoi sa abordati problema cu vechiul administrator...

........................
Adica dvs. ori nu ati citit ce-am scris mai sus, ori nu intelegeti romaneste, unde-i hiba?
Stanciut a scris:
..pe mine ma intereseaza daca comitetul executiv al asociatiei poate sa reduca norma de lucru si salariul administratorului.Acum are 950 lei incadrarea si vrem sai reducem programul de la 8 ore la 5 ore iar salariul de la 950 la 525,iar daca nu va accepta conditile puse de comitet ce putem face?

Comitetul executiv poate aduce la cunostinta administratorului ca incepand de la 1 septembrie 2014 asociatia nu-si mai permite sa plateasca salariul de 950 lei si ofera administratorului doar 525 lei. Discutati cu administratorul deschis, cinstit si clar in prima sedinta de comitet si daca este de acord, modificati conditiile de angajare, salarizare, fisa postului... asa cum va intelegeti cu administratorul.
Daca nu accepta salariul propus, administratorul are posibilitatea sa va paraseasca prin demisie, situatie in care membrii comitetului executiv preiau atribuitiunile administratorului asa cum prevede legea 230/2007.
Program de 8 ore, de 5 ore sau alta cifra dde acest gen , este o gluma pentru cei care muncesc in asociatiile de proprietari. Spun asta pentru ca, de exemplu, casierul poate avea un program de 2 ore pe zi, dar si aceste doua ore sunt doar de incasari, iar omul mai munceste 1-2 ore la documente sau alte activiatati legate de casierie.
Dar un administrator este la dispozitia asociatiei 24 de ore din 24 si nu inchide pravalia niciodata. In afara de un program zilnic la sediul asociatiei, administratorul raspunde la orice ora din zi ori noapte cand trebuiesc rezolvate problemele asociatiei: avarii la orice instalatie, lucari de supravegheat, citirea apometrelor, intocmirea documentatiei pentru furnizori, deplasarea la furnizori, la banca, intocmirea listelor de plata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de concediu administrator Elidor Elidor Administratorul asociatiei noastre de proprietari este cu contract de muncacu program de 4 ore zilnic. A depus o cerere pentru CO-parte financiara, dansul ... (vezi toată discuția)
C.i.m. intr o asociatie de proprietari eugarizan eugarizan Buna ziua Am o nelamurire si doresc pentru ca in sfarsit am studiat acele contracte de munca ale angajatiilor din asociatie , ca cineva sa faca ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator asociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si in urma cu cateva zile administratorul si-a dat demisia. Am gasit o persoana care am dori ... (vezi toată discuția)