avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita bun imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita bun imobil

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu pareri, cu solutii pentru situatia descrisa mai jos.

In luna martie a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca prin care un chemat in garantie este pus sa plateasca peste 30.000 euro despagubiri, taxe, cheltuieli de judecata etc. Aceasta persoana nu are conturi bancare nu are venituri decat salariale (~1800 lei/luna) si casa in care locuieste cu curtea aferenta.

In luna iunie a primit comunicarea hotararii prin care este obligat la plata sumei de mai sus.

Cum ar trebui sa procedeze pentru a evita executarea silita asupra bunului imobil (casa+curte aferenta)? Considerati ca vanzarea-cumpararea sau donatia bunului catre copiii lui ar rezolva situatia sau avand in vedere ca acest act de instrainare al proprietatii survine in urma hotararii judecatoresti poate fi anulat de catre o instanta si s-ar putea face executarea cand se va ajunge la executare?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:19, 3 Iulie 2014
Ar putea fi admisibila o actiune revocatorie 1562 cc si presupusa vanzare ar putea fi declarata inopozabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot să dau / vând copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca Moise Ana Moise Ana Cum pot să dau vînd copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca care ne a vîndut apartamentul si ne judecăm? (vezi toată discuția)
Poprire pe pensia unui pensionar decedat astridamel astridamel buna ziua, v-as ruga sa ne ajutati cu un raspuns: . un pensionar care a decedat de curand a avut o poprire infiintata de un executr judecatoresc , urmare unui ... (vezi toată discuția)
Donatia se mai poate sechestra? kenzzo kenzzo am un chiosc inregistrat pe firma daca-l donez unui neam mai poate fi sechestrat daca sunt exucutat silit.Va multumesc (vezi toată discuția)