avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sotia adminstrator- sot presedinte Asociatie-conflict ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sotia adminstrator- sot presedinte Asociatie-conflict de interese?

Buna ziua, am si eu o intreabare la care sper ca cei care stiti ma veti si lamuri,si anume, locuiesc intr'un imobil format din 2 scari de bloc,este o asociatie particulara,condusa de o doamna administrator pusa de noi.sotul doamnei administrator cand m'am mutat eu acum un an l'am gasit presedintele asociatiei,deci sotia administrator sotul presedinte.ma intreb in sinea mea cum se numeste sau ce articol din ce lege le interzice asa ceva, pt ca eu nu cred ca e normal sa avem pe acesti 2 soti in conducerea asociatiei si am dori sa facem o sedinta sa alegem un presedinte de asociatie dintre noi locatarii acestui imobil.va multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 10:07, 1 Februarie 2016
Convocati o AG extraordinara. Sunt necesare 20% de semnaturi ale membrilor as. prop., insa v-am zis, pregatiti-va din timp un nou com. executiv si un presedinte care sa faca treaba in noile conditii in care traim. Scoateti-ii la pensie, sa se mai odihneasca putin.
Administratora poate ramane, are experienta destula - ceea ce nu este de neglijat, insa trebuie sa-i mai luati din "prerogative", intocmiti-ii o fisa a postului.
Mai lecturati legislatie specifica: L nr. 230/2007 si HG nr. 1588/2007, daca aveti intrebari, ne gasiti pe-aici, pe forum si va vom ajuta.
Mult suuces!
cypryus a scris:
..locuiesc intr'un imobil format din 2 scari de bloc,este o asociatie particulara,condusa de o doamna administrator pusa de noi.

Locuiti doar in acel bloc ori sunteti proprietar membru al asociatiei? Este important daca sunteti proprietar sau chirias.
Asociatia de proprietari este condusa de comitetul executiv in fruntea caruia este presedintele si nu este condusa de administrator.
Doamna administrator este angajata de comitetul executiv reprezentat de presedinte si nu este "pusa" de locatari.
Clarificati aceste aspecte si lamuriti-va ca sa intelegem si noi daca dumneavoastra personal impreuna cu ceilalti vecini ati ales-o pe administratora, asa cum reiese din prima postare ori este doar o greseala de exprimare.

sunt proprietarul unui apartament in acest bloc,locuiesc de 1 an aici .cand am venit administratorul era plus sotul acesteaia presedintele de asociatie.doamna administrator mai are si functia de cenzor adica cum ar veni ea centreaza ea da cu capul, nu o verifica nimeni la acte ,plus ca daca te pui rau cu ea te tine minte si totdeauna cand mergi sa achiti ce e de achitat lunar incepe sa te faca in tot felul etc pur si simplu as afara motiv ca ce ai cu ea si ce nu mai incapi de ea,zicale din astea vechi din popor ca sa caute scanadal.in scara locuiesc in majoritate batrani le este frica ca daca zic ceva se cearta cu ea.sotul presedintele daca ea zice ceva el nu iese din vorba ei.ne gandim cateva familii foarte serios sa convocom o AG si sa punem un presedinte dintre noi din familiile care avem si alte idei decat cele comuniste.

va multumesc.
@cypryus,
Atentie la unele aspecte:
- poti sa fii proprietar,dar sa nu fii membru al asociatiei; daca aveti de gand sa faceti schimbari pe-acolo, persoanele alese trebuie sa fie proprietari si in plus membri ai asociatiei; ca sa fii membru al asociatiei, trebuie mers la sediu, faci o cerere simpla prin care soliciti sa devii membru al as. prop. ..., la care atasezi o copie dupa actul de vanzare-cumparare, eventual mai semnezi un acord de asociere;
- acum am inteles ca d-na respectiva este si cenzor; acest lucru este cu totul si cu totul ilegal; poate ca cenzorul ales in AG nu-si mai face datoria si nu este neaparat vina administratorului ci a com. executiv si mai ales a presedintelui...;
- din cate am inteles pana acum, trebuie sa schimbati cam tot pe-acolo, dar grija mare, cei alesi sa-si faca datoria, sa se vada schimbarea in bine; dovediti buna-credinta si o sa aveti sprijinul vecinilor dvs.
Succes!
Buna seara, am avut AG luni pe 19 unde a participat si politia,si reprezentanti ai primariei,plus politia locala,in final dupa 17 ani de dominatie a familiei mai susmentionate am reusit sa schimbam presedintele in speta sotul administratoului ,am schimbat sediul asociatiei ,am ales un cenzor pe asociatie, functie detinuta tot de dna administrator ..adica ce sa zic schimbari majoresi schimbari cu folos.presedintele are 34 de ani lucreaza la Pompieri , cenzorul are 35 de ani studii economice,au fost si discutii aprinse in cadrul AG insa cu majoritate sa votat toate acestea.va multumesc mult si tot raul spre bine ! o seara frumoasa! :) tin sa precizez ca acum snt oprt de locatari si imi multumesc ca m'am mutat aici :)seara frumoasa.

Alte discuții în legătură

Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)
Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
Poate fi presedinte al asociatiei de proprietari? Manole Dumitru Manole Dumitru Un oarecare X nu este proprietar, este casatorit, apartamentul este dobandit in exclusivitate inainte de casatorie prin mostenire de la tatal ei; ... (vezi toată discuția)