avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala

Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat intr-o zi si mi-a zis ca nu mai vine acasa de la scoala si ca se sinucide>Am intrebat-o ce-a patit ,si mi-a zis ca diriginta a jignit-o foarte tare,si ca nu mai vrea sa traiasca.Eu am calamat-o cit am putut ,am rugat-o sa vina acasa ca orice are rezovare,si am sunat-o pe diriginta si i-am zis sa-mi aduca copilul acasa ca se va intampla ceva oribil si o desfiintez de pe fata pamintului. daca nu era vinovata nu se speria si nu umbla cu masina dupa fata ca sa o calmeze>Intrebarea mea este cum sa procedez,sa o dau in judecata sau sa fac o plangere la politie? va multumesc
Si ce va -ar folosi ? Sa-i dati dirigineti in cap (ati spus ca ati fi reactionat mult mai violent) sa faceti inchisoare si ....copilul ramanea fara un parinte si de aici dezastrul Aste e solutia ?
Nu incurajati violenta aceasta se intoarce inzecit impotriva persoanei care o foloseste. Poate si diriginta avea pe cineva apropiat care ar fi razbunat-o si de aici stirile de la ora 5. Repet nu aplicat si nu incurajati violenta fiti parinti responsabili nu interlopi.
Ce facem in situatia in care nu diriginta e de vina, ci un coleg/iubit/alta fata? Oricum, doamna care a pus aceasta intrebare nu stie nimic despre fiica ei, aceasta poate sa minta, nedorind ca parintii sa afle adevarul... nu am auzit pe nicaieri ca un elev la liceu sa isi ia viata doar pentru simplu fapt ca dirigintele a jignit-o. (de obicei lucrurile sunt altfel) Sunt mult mai activ in viata asta a elevilor/studentilor decat dvs. (cu tot respectul zic asta, referindu-ma in special la varsta, ca apuc sa vad mediul asta zilnic).

Cel mai bine ar fi ca mama sa vorbeasca cu ea, sa vada care este problema cu adevarat si sa rezolve toate aceste probleme. Daca nu este in stare, sa apelez la un specialist.

Numai bine!
Pai mama a considerat ca intr-o asemenea situatie mai bine ameninta profesorul.. decat sa vada amiabil despre ce e vorba. Mai tine si de educatie :) Eu aveam o colega de liceu care vesnic ameninta ca se sinucide cand ii ziceau profesorii ca daca nu invata nu o sa treaca clasa. Unii profesori nu-si puneau mintea cu ea si ii dadeau nota de trecere fara sa stie. Ea considera ca ceilalti profesori, cei care nu aplica acelasi regim, o persecuta. De asemenea se considera persecutata pentru faptul ca diriginta o postrofa pentru tinuta. Considera ca nu e lasata sa se exprime liber. Intotdeauna ""exprimarea " ei implica scurt, decolteu si machiaj ostentativ. Evident... relatez un caz particular. In lipsa de detalii suplimentare din partea doamnei care a initiat subiectul nu stim care este situatia in cazul de fata.
De ce luati partea numai profesorilor,stiti ca ei fac legea ,se cred niste mici D-zei,si nu ai niciun cuvant de spus,si stiam de situatia fetei n-am lasat-o pe sfarsit de an ,dar stiti cum e corb la corb nu-si scoate ohii,si ce daca am fost ;a director,si ce daca am fost disperata,ca de cate ori pleca la scoala imi era frica sa nu se intimple ceva.La acest liceu am invatat si eu,si erau niste profesori foarte bun si-mi aduc aminte cu drag de ei,dar acum e o clica de barfitoare ,nu de profesoare.Credeti ca numai copiii au gresit,dupa ce ca le platim salariul sa stea la caldurica ,cate 40 de ani,te mai si intreaba cu tupeu,de ce nu aveti bani sa va dati copilul la privat? rusine ,ti-e scarba de asemenea oameni!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
sept_mihaela, utilizator
Contactati un psiholog independent pentru evaluare psihologica a copilului, si totodata, depuneti o sesizare la unitatea scolara si o sesizare direct la Inspectoratul Scolar de care apartineti.

Alte discuții în legătură

Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere, ce ar face cineva in aceasta situatie? ChidinNuta ChidinNuta Fetita mea considera ca este un elev bun la invatatura. Din cand in cand, participa si la olimpiade. Dupa o olimpiada, profesorul ei a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Elev cu adhd repetent la purtare danastreza danastreza Mi-au lasat copilul cu ADHD repetent la purtare pe motiv ca refuza sarcinile scolare si nu sta docil in banca !Ce sa fac??? (vezi toată discuția)