avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitia directa pentru Beneficiari privati: cum se ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitia directa pentru Beneficiari privati: cum se procedeaza corect?

Conform Ordinului 1120/2013, daca valoarea estimata a produselor/serviciilor/lucrarilor nu depaseste 30.000 EUR, Beneficiarul achizitioneaza direct produse, servicii sau lucrari. Intrebarea mea este de ce se insista in continuare pe intocmirea unei documentatii, pe introducerea de criterii de evaluare, pe termene, pe primirea mai multor oferte, etc. cand Ordinul specifica in mod clar ca se achizitioneaza DIRECT... nu este necesara nici semnarea unui contract. Documentele justificative sunt nota de estimare si factura.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 10:25, 11 Iulie 2014
Nicio parere?
Exista Instructiune unde se detaliaza exact documentele pentru achizitia directa. Probabil in lipsa unui studiu de piata se insista pe primirea mai multor oferte.
Va puneti intrebarea din cauza ca banii sunt UE?

Daca achizitia directa se deruleaza din fonduri UE, atunci trebuie sa respectati instructiunile tipului de finantare. Si, in general, trebuie sa aveti documentatia completa. Controalele efectuate de Curtea de Conturi "vegheaza" sa aveti tot ba chiar si mai mult.
Daca achizitia se deruleaza din fonduri proprii, Ordinul 1120 la privati, si OUG 34 la publici.. achizitia se realizeaza pe baza de document justificativ. CUm ziceti dvs, o simpla factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Selectie ziar pt publicitate? otilia13 otilia13 Buna seara. Societatea noastra desfasoara o activitate de interes local, consiliul local fiind asociat unic. Este necesar ca pentru a incheia un contract de ... (vezi toată discuția)
Plafon achizitie directa, cod cpv sau grupa , ac cu subunitati ariaint ariaint Context: Autoritate Contractanta (întreprindere publica) cu • Sediu central • 8 subunitati fara personalitate Juridica • Sectii subordonate ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa facuta de institutiile publice nicolaescu43 nicolaescu43 Va rog sa-mi spuneti ce se intelege prin achizitie directa pe care o pot face institutiile publice. Pot sa cumpere bunuri si servicii pana la 15.000 de euro ... (vezi toată discuția)