avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum

Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca perioada si sa-mi rascumpar polita. Am trimis un mail in care imi exprimam dorinta, la care mi s-a raspuns scurt: "Stimata doamna..Conform conditiilor contractuale, polita Dumneavoastra de asigurare are valoare de rascumparare din anul III contractual. Aceasta a fost platita doar un an si a iesit din vigoare la mai putin de 3 ani.

Pentru orice alte informatii suplimentare, avem placerea sa va stam la dispozitie.

Cu stima,
Echipa Metropolitan Life "
Ce sa inteleg?
Care este procedura pentru a-mi rascumpara polita?
Cel mai recent răspuns: Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza , Traducator autorizat 17:56, 21 Iulie 2014
@nucu$
M-ati inteles gresit. Nu sunt patita, sunt pur si simplu prudenta. Pe de alta parte nu sunt deloc de acord cu faptul ca pe masura ce volumul de informatii cu care ne consultam zilnic creste, creste si responsabilitatea de informare a individului. Trebuie sa ne informam ce taxe si impozite trebuie sa mai platim, care calculator e mai bun cand vrem sa ne luam unul, ce comisioane avem la un credit etc. Din pacate insa cam asa se cladeste lumea in care traim, totul cade pe umerii celui mai mic.
De exemplu, consultantul de asigurari era perfect interesat sa ofere o imagine cat mai frumoasa potentialului client, deoarece acest consultant primeste o suma la fiecare polita incheiata. Si aceasta (publicitate inselatoare) este un delict si apare in legea 158/2008. In acelasi timp, se poate observa ca persoana respectiva a fost de buna credinta pentru ca a asteptat 3 ani ca sa-si recupereze banii. Daca dorea sa faca o schema ca sa faca rost de bani usor nu astepta atat. Deci e clar ca a inteles gresit sau i-a fost prezentat in niste culori mai frumoase decat era de fapt realitatea... Este evident ca societatea de asigurari si consultantul au avut de castigat, dar si ca este o pierdere de imagine a companiei.
In acelasi timp persoana respectiva ar putea face o plangere la Protectia Consumatorului. Acestia vor putea investiga si vor vedea daca au mai existat persoane in aceeasi situatie, care poate s-au resemnat.
Raspunsul meu nu a avut niciodata menirea sa fie complet, nu am competentele necesare. Am dorit doar sa ofer niste informatii pentru cei interesati de subiect pentru a evita aceste situatii pe viitor. Imi pare rau daca am oferit impresia ca toti consultantii sunt competenti si de buna credinta si toti clientii neglijenti si prosti, mai ales ca m-am aflat mereu in a doua categorie. Am incercat doar sa prezint partea mai evidenta a problemei, desi stiu foarte bine ca sunt si subtilitati - ca cele expuse mai sus - care pot scapa unui client naiv. Sper ca veti gasi forta sa ma aplaudati si acum... :innocent:
:offtopic:
Atunci reformulez: "Tot informatu' -i iscusit!". Aprecierile raman aceleasi, confirmate din nou.

Aplauze doar asa: =D> (virtual, - abia peste 15 zile conf.regulament)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
nucu$, utilizator
Multumesc, ytrewq, pentru completare si ca esti in asentiment...
Sper sa-si deschida lumea ochii si sa inteleaga "sarlatania" asigurarilor. Mai bine iti investesti singur banii si-ti asumi riscul investitiei, decat sa ti se spuna ca banii tai sunt in siguranta, cu indice de inflatie cu tot, si sa te trezesti ca totul e o mare minciuna, ramanand cu buzele umflate....
Eu am platit prima rata facand eforturi foarte mari si eram convinsa ca merita, pana cand, datorita scaderii salariului la jumatate, n-am mai fost capabila sa platesc (aproape nici sa supravietuiesc). Atunci mi s-a spus ca trebuie sa treaca 3 ani, ca eu sa pot primi banii inapoi, iar dupa trei ani mi s-a spus ca m-au pedepsit, ca n-am facut urmatoarele plati si ca nu mai vad niciun leu din banii mei. :( Oare cum ar putea fi asta catalogata, daca eu gresesc numind-o sarlatanie?
Am sa atasez contractul scanat aici, daca e posibil si vreau sa-mi spuneti din el, care parte n-am inteles-o? In ceea ce priveste informatiile pe care le primesti de la consultant...hm "Verba volant"...Cum as putea eu sa demonstrez ca n-am fost informata?:))
Cea mai buna informare in general este citirea contractului inainte de a semna, L-ati citit inainte de a-l semna?

Pentru ca din ce vad eu aici, noi spunem una si dvs. o tineti pe a dvs. ca ati fost inselata.

Deci: ati citit ce ati semnat? Ati inteles dupa ce ati citit ce ati semnat?

Alte discuții în legătură

Asigurarii ContSters205948 ContSters205948 AM INCHEIAT O ASIGURARE LA O FIRMA CU PLATA SIMESTRIALA MI S-A SPUS DE LA INCEPUT DE CIND AM INCHEIAT POLITA CA DUPA 3 ANI DE ZILE POT SA SCOT DOAR 80% DIN ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita de asigurare de studii debut 18 ela76 ela76 In oct.2008 am facut o polita de asigurare de studii Debut 18 pentru baietelul meu care avea atunci 2 ani si ceva, urmand ca la 18 ani sa primeasca suma de ... (vezi toată discuția)