avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dispozitie de plata serie CI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dispozitie de plata serie CI

Bun gasit tuturor, am o cea mai mare problema cu dispozitia de plata. Firma cumpara produse electronice de la persoane fizice, in special telefoane mobile, numai ca, pe dispozitia de plata pe verso este tiparit pt. completat si seria cartii de identitate. Problema cea mai mare o am cand vreau sa fac o achizitie si completez seria de pe cartea de identitate. Clientul practic imi spune ca ``cine stie daca nu le folosesc cu alt scop``.
Dupa cate stim cu totii s-au intamplat multe ilegalitati cu datele personale din CI. Din 10 persoane 5-7 persoane nu vor sa-mi dea CI sa imi completez in regula dispozitia de plata si nu pot face achizitia.
Intrebarea mea este : Exista vreo alternativa legala in care sa pot face achizitia pe firma fara sa mai le cer si seria de pe CI ? ...ii scriu nr. de telefon, ii fac poza la client,video, orice numai sa nu sperii clienti cu dispozitia asta de plata ciudata. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
nlaur, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:08, 11 Iulie 2014
exista vreun raspuns la inytrebarea mea ? ...merci
Da, ii identificati cu nume, prenume si domiciliu de pe buletin, eventual si serie si numar (fara cnp), legal orice act juridic are doua parti care trebuie sa se identifice cu elementele de identificare legale. NU au dreptul legal sa va refuze. Si daca tot vreti sa fiti super corect va inregistrati si dvs. ca operator de data personale si puneti afisul acolo, mai mult de atat nu aveti ce face. Oricum sunteti obligat sa le cereti buletinul (nu este facultativ). Trebuie sa inteleaga ca asta-i treaba cand vrei sa vinzi ceva (caci daca sunt telefoanele furate, dvs. o sa aveti de furca cu police)
Vroiam doar sa fiu sigur ca nea contabilu nu bate câmpii. Oricum e cu dus si intors ca daca achizitia se face online cu livrare prin curier nu mai trebuie serie CI. Fata in fata ii cer CI, iar de la distanta nu mai este nevoie. Ciudata este ciudatenia asta de lege. In fine, merci de raspuns.
nlaur a scris:
...daca achizitia se face online cu livrare prin curier nu mai trebuie serie CI.

Daca ne uitam pe formularul de completat la posta se specifica date de identificare si acolo, iar pe formularul curierilor la fel, deci identificarea este obligatorie si nu optionala. Bun, hai sa spunem ca nu isi trece seria si nr buletinului, dar nume, prenume si adresa este obligatoriu oricum (iar seria si nr buletin, se trece ca sa se specifice in baza carui act s-a facut identificarea - CI, pasaport, etc, dar daca nu vreti sa i le treceti asta este ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare date strict personale - comert online richesmay richesmay Buna seara,as dori sa aduc in discutie urmatoarea problema: Am primit un email de publicitate de la o firma care comercializeaza produse ... (vezi toată discuția)
Responsabil pentru date incomplete factura ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca o firma care primeste in contabilitate o factura care nu are completat numele si CNP-ul persoanei care emite factura ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie cereale cod 4-4-13/c Ciricam Ciricam Buna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent ... Borderourile de achizitie cereale cod 14-4-13c sunt deductibile fiscal? Am citit ordinul 1027/2006 in care ... (vezi toată discuția)