avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil

as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand termen de 30 de zile pentru un eventual apel. la divort sa stabilit un program de vizita dar sa facut un nou proces de custodie,la care proces,sa stabilit prin sentinta judecatoreasca din custodie exclusiva a mamei la custodie comuna dupa prevederile noului cod civil.intrebarea mea este: ce se intampla daca tatal in grija caruia este fetita pe timpul vacantei nu raspunde la telefon ca mama sa poata vorbi cu copilul ?multumesc frumos si astept un raspuns

Art. 293
(2) In cazul in care sotul unei persoane declarate moarte s-a recasatorit si, dupa aceasta, hotararea declarativa de moarte este anulata, noua casatorie ramane valabila, daca sotul celui declarat mort a fost de buna-credinta. Prima casatorie se considera desfacuta pe data incheierii noii casatorii.

Dupa cum vedeti, nu are legatura cu subiectul, asa ca uitati-va pe noul cod si scrieti nr art corect.

faceti plangere la DGASPC, puteti face plangere si la politie daca practic nu stiti nimic de copilul dvs.
Daca va puneati problema asta in timpul procesului, instanta s-ar fi pronuntat si pe acest aspect, ca tatal sa permita sa luati legatura cu copilul in timpul programului de vizita, asa cum si dvs trebuie sa permiteti legatura cu tatal si cand fetita e la dvs.
Ce varsta are copilul si ce program de vizita s-a aprobat ?


copilul este o fetita in varsta de 4ani si 5 luni,iar la divort sa pronuntat un program de vizita de jumatate a vacantelor la tata si restul la mama, pe langa un sfarsit de saptamana de doua ori pe luna cu care tatal acum dupa 3 ani nu mai este de acord.
In ce sens nu mai e de acord ? ce vrea ?
Copila e plecata la tata si nu mai stiti de ea sau doar va e teama ca asta se va intampla in viitor ?
mi sa dat un nr de telefon gresit si nu am putut lua legatura cu copilul pentru o perioada de doua saptamani.astazi dupa un telefon la 112 am reusit in sfarsit sa fac rost de un numar de telefon viabil si chiar sa vb cu copilul.singura problema ca pe timpul de vizita al tatalui acesta lucreaza si mai exact are curse de transport marfa in strainatate.astazi am aflat ca in timpul in care are drept de vacanta asupra copilului din sentinta de divort el este plecat in strainatate iar copilul este la bunica paterna.in acest caz ce se poate face?ma refer exista vreo solutie sa i se schimbe programul de vizita pentru copil sau asa ceva este un lucru normal?multumesc frumos
acum dupa 3 ani considera ca este obositor pentru fetita sa vina doar sfarsitul de saptamana si sa faca un drum de 4 ore cu masina sa ia copilul de la buzau pana la husi in programul de sambata dimineata de la 10:00 pana duminica la 16:00.lui acum i se pare convenabil sa ne punem de acord sa poata lua copilul si in afara programului de vizita stabilit.un fel de acord intre noi.sa nu mai punem la socoteala ca a fost judecat in spania pentru vatamare corporala si are dosar penal cu condamnare.iar astazi copilului i sa adus la cunostinta faptul ca *mami la bagat pe tati la puscarie* textual cuvintele copilului in conditiile in care are doar 4 ani si 5 luni. si tot timpul la telefon apar amenintari si certuri ca cine are mai multa grija de copil.am apelat la acest site sa ma informez ce este de facut pentru a putea termina cu acest circ pentru cel mai afectat de tot este copilul fiind mereu la mijloc.sunt deja depasita de situatie si in necunostinta de cauza nu stiu cum este mai bine sa se procedeze.va multumesc anticipat:stunned:


[nu mai editati mesaje consecutive, folositi functia editeaza ]
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
daca i se pare obositor pt fetita sa sa faca drumul asta la doua saptamani, vrea sa il faca mai des sa nu inteleg ?
Puteti ataca hotararea prin care i s-a stabilit acest program numai daca dvs ati cerut altceva initial. Vb de hotararea comunicata in 26 iunie.
Daca programul de vizita e ala de acum 3 ani, puteti cere modificarea lui pt motivele expuse de dvs, nu stiu cu ce sanse.
Oricum ar fi modificat are timp sa ii povesteaza ce doreste, de asta nu aveti cum s-o feriti indiferent ce ar scrie in hot instanta.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului vitreg, fiind tata legal in certificatul de nastere.... laur87 laur87 Buna ziua, am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce seanse am de castig sau ce solutie sa aleg: Eu si sotia mea cand ne-am apropiat avea o fetita de 1 ... (vezi toată discuția)
Reducere vizite minor meloddy meloddy Buna. Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)