avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi poate lua fostul sot copilul ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi poate lua fostul sot copilul ?

in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program stabilit, el s-a recasatorit si acum vrea sa imi ia copilul pe motiv ca eu lucrez in strainatate, tin sa mentionez ca noi am locuit cat am fost casatoriti in apartamentul parintilor mei si impreuna cu acestia , copilul s-a nascut si a crescut in aceasta casa si la ora actuala copilul locuieste aici locuinta trecuta si de tribunal ca domiciliu al minorului, bunicii avand grija de copil eu am plecat sa muncesc in strainatate pt. a-i asigura un trai mai bun dar dupa fiecare 3 luni de munca in Grecia eu revin cate o luna si stau alaturi de copil , dupa care plec iarasi 3 luni dar tinand legatura video zilnic cu copilul prin intermediul internetului. Fostul sot pentru acest motiv doreste sa imi i-a copilul, mentionez ca eu locuiesc si lucrez cu forme legale in strainatate. Intrebarea mea este : are vreo sansa sa imi i-a copilul atata timp cat copilul sta in conditii foarte bune ?

Poate ca e in interesul copilului sa il rupa din mediul in care a crescut si cu care e obisnuit.
E adevarat, conteaza care ii e relatia tatalui in acest moment cu copilul.

Parintii sunt preferati, intotdeauna, inaintea bunicilor. Cresterea copilului este mai mult decat sa-i asiguri un trai decent, e vorba de a fi educat si a creste in sanul familiei iar familia acestuia sunt tatal si mama. Daca mama nu se poate ocupa de cresterea acestuia, asta nu inseamna ca dupa vointa ei, copilul va fi crescut pana si de "omul padurii", pentru ca asa vrea mama copilului.
Copilu respectiv nu este o halca de carne. Nu este copilul mamei sau copilul tatalui. Copilul este al ambilor parinti.
Eu consider ca aceast mama n-ar trebui sa tina cu dintii de iluzii de bine facere si cel putin pe perioada cat este plecata in strainatate, sa duca copilul , de buna voie, sa stea impreuna cu tatal.
Personal cred ca in familiile cu copii, care intr-un final trec prin divort, cred ca fetele ar trebui sa fie date in grija mamelor iar baietii in grija tatilor.
Parerea mea!:hammer:
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Nu cred ca tatal va avea sanse sa va ia copilul avand in vedere ca a fost crescut de bunici si nu cred ca o mama vitrega poate inlocui niste bunici, iar tatal cu siguranta lucreaza si il va vedea doar seara . Poate si mama vitrega lucreaza si atunci il vor plasa intr-o gradinita cu orar prelungit . Copilul a fost crescut de la nastere de bunici. Daca ne uitam la cazul Cioaca , copilul a ramas la matusa paterna in defavoarea bunicii materne , pentru ca matusa l-a crescut , la matusa avea mediu familiar si era crescut bine. Noua sotie nu are decat sa ii ofere un copil sotului . Mama vitrega e totusi vitrega.
Nu e vorba despre mama vitrega in problema expusa. Este vorba despre tata.
Nu vrea nimeni sa o inlocuiasca pe mama si nimeni nu vrea sa inlocuiasca bunicii.
Vad ca si dvs trageti concluzia ca respectivul copil este crescut de bunici, deci si judecatorul o poate trage si poate decide schimbarea domiciliului la tata (care este parintele copilului si ar trebui sa se ocupe de el)
Totul este subiectiv , depinde de fiecare ce argumente aduc. Depinde si de instanta . Poate copilului nu ii va fi bine sa schimbe mediul pe care il are familiar ,in care a crescut de cand s-a nascut si poate tatal nu a petrecut deasemenea mult timp cu copilul . Poate tatal nu isi doreste cu adevarat copilul si doreste doar sa o sicaneze pe mama , avand in vedre ca realizeaza dincolo un venit decent . Cred ca un avocat este necesar in cazul unui proces de acest gen.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)