avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Baza legala contracte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Baza legala contracte

Buna ziua,
Imi puteti spune ce legi stau la baza contractelor de parteneriat, colaborare, comodat? In NCC nu am gasit prea multe despre ele.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:39, 10 Iulie 2014
Este bine sa cititi informatiile continute de acest link: www.avocatnet.ro/content/art...


Codul civil
De la art.1171 - art.1177, Sectiunea a 2-a, diferite categorii de contracte


Art. 2146 - Imprumutul de folosinta

Imprumutul de folosinta este contractul cu titlu gratuit prin care o parte, numita comodant, remite un bun mobil sau imobil celeilalte parti, numite comodatar, pentru a se folosi de acest bun, cu obligatia de a-l restitui dupa un anumit timp.
Multumesc pentru raspuns. Acum vin cu intrebarea mai concreta: pentru a executa o lucrare pe un teren concesionat, ce tip de contract ar fi de preferat sa se incheie cu concesionarul?
Contract de asociere cu concesionarul pentru a executa o lucrare de constructie, Contract de prestari servicii executie lucrari, Contract de executie lucrari cu materialele concesionarului sau ale dvs.

In functie de conditiile existente, cel mai indicat este sa consultati un avocat in vederea redactarii respectivului contract. Veti fi acoperit din punct de vedere juridic, in cazul aparitiei unor neintelegeri.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Depinde care este raportul dintre dvs. si concesionar. Trebuie sa furnizati informatii mai concrete pentru un sfat mai la obiect. Depinde si de conditiile concesiunii si de lucrarea pe care doriti sa o efectuati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat este asimilat celui de inchiriere? adela05 adela05 Este adevarat ca in Noul Cod Civil, Ctr de Comodat este asimilat Ctr de Inchiriere? Ma ajutati si cu un temei legal? Multumesc (vezi toată discuția)
Gazduire gratis tanar ContSters370286 ContSters370286 Buna ziua, As vrea sa ofer o camera libera din apartament unui tanar pentru a se pregati de facultate. Ce trebuie sa fac astfel incat sa nu platesc ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie înregistrarea la a.n.a.f. a contractului de comodat? Ioan Victor Ioan Victor Contract de comodat 1. Este obligatorie înregistrarea la A.N.A.F. a contractului de comodat? 2. În ce temei legal? Mulțumesc! (vezi toată discuția)