avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sarcina si lauzie

Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept expira iar firma ma va baga in suspendarea activitati.voi naste pe 7-8 noiembrie.pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor,daca in luna octombrie nu mai am contract.va rog mult un raspuns .multumesc
Cel mai recent răspuns: Marybv , utilizator 14:31, 31 August 2016
1. Daca va expira (inceteaza) contractul individual de munca (CIM) incheiat pe perioada determinata inainte de a termina concediul de maternitate (sarcina si lauzie) aveti doua posibilitati:

a) - Certificatele medicale pentru conecdiul de maternitate din luna octombrie si in continuare le depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Luati legatura cu CJAS sa va spune ce acte sa prezentati la prima depunere de certificat medical.
- Apoi, dupa terminarea concediului de maternitate, depuneti la Primarie actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

b) - Va inregistrati la Agentia de Somaj daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.


2. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC nu este obligatoriu ca la data solicitarii indemnizatiei sa fiti sub un CIM.
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil MireyaS MireyaS Buna ziua, ma adresez dvs.pentru a imi lamuri un aspect cu privire le concediul pentru crestere copil: -sunt in urmatoarea situatie: angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)