avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Restaurant aflat la cativa metri de locuinta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Restaurant aflat la cativa metri de locuinta

Locuiesc in sectorul 2, in apropierea Foisorului de Foc, intr-un imobil de 2 etaje cu 4 apartamente. Pe strada perpendiculara exista un restaurant, al carui perete reprezinta de fapt delimitarea curtii interioare a imobilului in care locuiesc. Acest restaurant se afla la cativa metri, as aproxima 10-12 metri, de imobil. Se intampla de foarte multe ori ca seara sa aiba aici loc petreceri sau alte evenimente (meciuri de fotbal, aniversari etc) care sa duca la o continuare a zgomotelor (muzica, vocile si rasetele clientilor) pana la ore tarzii din noapte (3-4 dimineata). Este foarte deranjant deoarece locatarii trebuie sa se trezeasca devreme pentru a ajunge la serviciu. Iar zgomotele de la acest restaurant duc la nopti albe. Ma intreb, la cati metri de un imobil de locuinte are un restaurant dreptul de a functiona? Si pana la ce ora ar avea dreptul de a fi deschis? Care sunt legile care se aplica aici? Deja nu stiu cum sa mai procedez pentru ca somnul locatarilor este deranjat de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:05, 11 Iulie 2014
atunci cand este zgomot mare chemati politia. ei trebuie sa-si izoleze fonic cladirea. pot functiona pana la ce ora vor dar nu trebuie sa afecteze vecinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Policlinica la bloc-probleme cu zgomotul rcnastalin rcnastalin Va solicit sfaturi pt. a rezolva urmatoarea problema: locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parter se afla o policlinica.Mentionez ca la data mutarii mele ... (vezi toată discuția)
Legea linistii publice pentru restaurante cu autorizatie de functionare in imobile comune Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil comun cu destinatia initala de locuinta. Proprietarul vecin a cumparat partea sa de imobil de la o familie si a ... (vezi toată discuția)
Vecini insuportabili, violenti catalinrcd catalinrcd De 2 ani familia mea este deranjata de locatarii apartamentului de deasupra noastra. S-a mutat un individ la sfarsitul anului 2020 si locuieste aici cu iubita ... (vezi toată discuția)