avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS elev
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS elev

Buna tuturor!
Un elev care a implinit 18 ani(fiind asigurat fara plata contributiei pana acum),dar care realizeaza venituri din dobanzi,mai este asigurat fara plata contributiei,sau trebuie sa plateasca cass la venitul realizat?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 23:03, 29 Decembrie 2014
Art. 213. - (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;
Multumesc pt raspuns!
Este vorba doar despre venituri din munca sau este vorba si de alte venituri?
Da.Doar despre veniturile din munca .
Desi suna ca dracu, un elev sau student care muncesc pentru a-si putea platii studiile vor platii contributia la sanatate.
In schimb cei care obtin veniturile enumerate la art 296^27 nu vor platii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass student care realizeaza venituri elenazan elenazan Buna ziua, Un student la zi, pe perioada vacantei realizeaza venituri in urma unui CIM cu timp partial pe durata determinata, veniturile sunt de 200 lei ... (vezi toată discuția)
Contributie cass pentru alocatie copil LenaU LenaU Este adevarat ca trebuie sa se plateasca CASS pentru alocatia (de 42 RON) copilului? (vezi toată discuția)
Gravida si studenta AndreeaCatalina AndreeaCatalina Buna ziua! Am si eu nevoie de un raspuns cat mai rapid va rog. Sunt insarcinata in 9 luni si cateva zile. Intrebarea mea e : Beneficiez de spitalizare gratuita ... (vezi toată discuția)