avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de concesionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de concesionare

am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:45, 1 Februarie 2007
De obicei contractul de concesionare e un contract impus. Daca nu ea ceva corect in clauzele respectivului contract concesionarul trebuia sa specifice de la inceputul procedurii ceea ce vroia . Acum e cam tarziu si o modificare in contract se poate face in contencios.
Transmiterea contractului nu se poate face.
Concesionarea se face pe o perioada de 49 de ani(maximum) cu posibilitatea prelungirii cu inca jumatate din perioada prevazuta in contract.
Citi O.U.G. 54/2006 si va lamuriti mai bine.
Multumesc pentru raspuns!

Spuneti ca aceste contracte de concesionare se fac pe maximum 49 de ani, de asta m-am intrebat daca primaria are voie sa formuleze contractele de concesionare cum vrea ea? Daca primaria vrea sa concesioneze un teren pe o perioada nelimitata de timp, in cazul nostru atata timp cat exista casa noastra pe terenul concesionat (asta poate fi si 100 de ani si 200 si mai mult), are voie sa faca asta?

Daca nu se poate transcrie un astfel de contrat, ce se intampla atunci cand vrem sa vindem casa? Nu noul proprietar al casei va fi si concesionar? Nu preia el si contractul de concesionare?
...conf legii 50/1991 concesiunea se transmite de drept in cazul vinzarii...insa am intilnit dificultati la c.f....adica astia ziceau ca cel care cum,para trebuie sa faca un nou contract de concesiune cu primaria...ca daca nu ,asta nu are temei sa plateasca redeventele...
...conf legii 50/1991 concesiunea se transmite de drept in cazul vinzarii...insa am intilnit dificultati la c.f....adica astia ziceau ca cel care cum,para trebuie sa faca un nou contract de concesiune cu primaria...ca daca nu ,asta nu are temei sa plateasca redeventele...daca apare de mai multe ori cer scuze...evit de obicei sa ma repet...insa cind tehnologia nu ne ajuta...
daca cumperi un bun imobil construit pe pe o concesiune e normal sa refaci contractul de concesiuneB-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Transmitere concesiune. Imparatul Imparatul Parintii mei au concesionat in 1994 un teren de la primarie, pe care si-au construit casa. In contract scrie ca terenul va fi concesionat atata timp cat ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)