avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO Hotararea Preda si altii contra Romaniei
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO Hotararea Preda si altii contra Romaniei

In 2010 am formulat o plangere la CEDO referitoare la retrocedarea unui teren. Timp de 3 ani mi s-au solicitat documente, cauza mea fiind asimilata hotararii pilot Atanasiu si altii contra Romaniei.La aparitia legii 165/2013, mi s-a comunicat ca, cauza mea a fost suspendata la fel ca si alte cauze similare pana la punerea in aplicare a noii legi.In urma cu 30 de zile, mi s-a comunicat ca, dosarul meu a fost distrus, pe considerentul ca, legea 165/2013 imi asigura reconstituirea dreptului de proprietate, parcursul acestei legi fiind considerata de Curte o cale extraordinara de atac, asa cum a concluzionat Curtea in 29 aprilie 2014, cand a asimilat cauza mea cu cauza Preda si altii contra Romaniei.Va rog daca e posibil sa-mi spuneti unde gasesc traducerea in limba romana a acestei hotarari, si daca aveti mai multe informatii despre procedura pe care trebuie sa o parcurg ref. la legea 165/2013. Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:08, 14 Iulie 2014
Stimat forumist,

Nu cunsc, în acest moment, o traducere în limba română a hotărâri. Un scurt comentariu despre respectiva cauză îl puteți găsi aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Despre procedurile arătate de Legea 165, este foarte mult de spus, însă. Cel mai bine ar fi să apelați la un avocat, fiind necesare sfaturi la obiect.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Lege retrocedare 2013 nicutarasescu nicutarasescu Buna ziua,mai trebuie refacute cererile pentru retrocedari in urma promulgarii acetei legi.In cazul unui proces la CEDO pe legea 18 care a fost oprit,in acest ... (vezi toată discuția)
Cedo - prelungire termen aplicare masuri din cauza maria atanasiu c. romania WEO WEO CEDO a comunicat la 3/04/2013 ca a acceptat solicitarea Guvernului Romaniei de prelungire a termenului stabilit pentru punerea in aplicare a masurilor generale ... (vezi toată discuția)