avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO - prelungire termen aplicare masuri din cauza ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO - prelungire termen aplicare masuri din cauza Maria Atanasiu c. Romania

CEDO a comunicat la 3/04/2013 ca a acceptat solicitarea Guvernului Romaniei de prelungire a termenului stabilit pentru punerea in aplicare a masurilor generale din hotararea pilot Maria Atanasiu si altii impotriva Romaniei, noul termen fiind 12 aprilie 2013. Printr-o scrisoare din 20 martie 2013, Guvernul Romaniei a solicitat Curtii o noua prelungire a termenului sus-mentionat.
Imi poate spune cineva cum au decurs lucrurile in continuare? A mai acordat CEDO un nou termen?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 21:13, 10 Mai 2016
La data de 16 mai 2013, în îndeplinirea obligaţiilor statului de a lua măsurile cu caracter general stabilite de Curte prin hotărârea din cazul-pilot Maria Atanasiu şi alţii împotriva României, Parlamentul a adoptat Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Detalii : [ link extern ] /
Stimat forumist,

Procedura-pilot s-a încheiat de multă vreme. În principiu, CEDO a fost de acord cu prevederile Legii 112/2013, cu excepția câtorva chestiuni legate de aplicarea Legii 112/1995 - Cauza Lydia Rodan, Cererea nr. 3736/03.

Poate v-ar fi util să citiți și acest articol:

www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Lamurire legata de cedo mariuscris mariuscris Buna ziua! Eu detin o hotarare definitiva, irevocabila si cu titlu executoriu conform careia trebuie sa mi se acorde despagubiri banesti pentru un imobil si o ... (vezi toată discuția)
Lege retrocedare 2013 nicutarasescu nicutarasescu Buna ziua,mai trebuie refacute cererile pentru retrocedari in urma promulgarii acetei legi.In cazul unui proces la CEDO pe legea 18 care a fost oprit,in acest ... (vezi toată discuția)