avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deranjarea linistii publice

Buna ziua,

Aseara mi s-a intamplat urmatorul lucru: Veneam de la cumparaturi impruna cu sotul meu si cei doi copii, am parcat in fata blocului vis-a-vis de masina parcata a tatalui meu. La roata tatalui meu un caine cu doi stapana urina pe roata si m-am dus si am intrebat stapana in cel mai civilizat mod daca considera ca este normal sa isi lase cainele sa urineze pe bunurilor altor oameni.

Ca si paranteza, de cate ori copiii mei in varsta de 4 ani sunt plimbati cu masina tatalui meu ei sunt foarte preocupati de roti, tot timpul sunt tentati sa puna mana pe ele, in plus, de cate ori coboram din masina trebuie sa ne uitam foarte atent sa nu calcam intr-un rahat. Am facut aceasta paranteza ca sa imi intelegeri parerea.

Stapana cainelui instantaneu a fost foarte deranjata de observatia mea si a inceput sa vorbeasca foarte tare si sa ne injure foarte urat atat pe mine, cat si pe sotul meu. Sotul meu a coborat din masina pentru a merge sa vorbeasca cu ea pentru ca era mai mult decat obraznica, nu tinea absolut cont nici de diferenta de varsta si nici de faptul ca eu ii vorbisem civilizat si cainele ei a venit spre piciorul sotului meu, acesta din reflex lovindu-l. Dupa care, stapana cainelui l-a lovit pe sotul meu iar sotul meu a lovit-o pe ea.

Ea si partenerul ei au chemat Politia si Politia ne-a dat amenda tuturor pentru deranjarea linistii publice intre 500 si 1500 lei. Politia m-a intrebat atat pe mine cat si pe sotul meu daca vrem sa semnam procesul verbal iar eu am spus ca nu pot sa afirm ca semnez ceva atata timp cat nu vad ce scrie in acel PV si, mai mult decat atat nu pot fi de acord sa primesc amenda pentru faptul ca am facut observatie unui posesor de caine ca nu este normal sa il lase sa urineze pe lucrurile altor oameni.

Nu stiu cum sa procedez pentru ca sunt revoltata din mai multe puncte de vedere:
1. Se punea problema ca sotul meu era vinovatul principal al acestui scandal pentru ca a dat intr-o femeie, deci femeia a lovit prima
2. Nu mi se pare normal sa platesc amenda pentru cele descrise mai sus, nici eu si nici sotul meu
3. Nu mi se pare normal ca agentul de Politie sa imi spuna ca eu am exagerat atragandu-i atentia duduii, pe motiv ca la noi in Romania oricum asa se intampla... Deci consider ca, din considerentul "asa este la noi in Romania" si ca unor le place sa se complaca intr-o situatie anormala, agentul este partinitor

Aseara am fost la Politie atat noi cat si ceilalti sa depunem plangere penala. Noi nu am depus aseara, fiind informati ca avem la dispozitie 90 de zile sa facem acest lucru iar ceilalti nu stiu in ce sens au depus plangerea penala (daca au depus-o) dar banuiesc ca personajul feminim s-a plans ca a fost lovita de un barbat.

Ma gandeam ca ar fi bine sa depun plangere atat eu, cat si sotul meu: eu pentru faptul ca nu sunt de acord ca un stapan de caine sa isi lase cainele sa urineze pe lucrurile altor oameni si sotul meu pentru ca a fost lovit.

Oricum, consider ca nu este o situatie pe care sa o tolerez si as vrea sa fac ceva in sensul acesta pentru ca nu vreau sa platesc amenda dupa principiul "si injurata si cu banii luati".

Daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ca si demers legal, va multumesc anticipat.

O zi cat mai buna tuturor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
_tania., utilizator
Cel mai recent răspuns: Pache , utilizator 01:44, 22 Iulie 2014
nu, nu este incalcare a legii faptul ca ati fost injurata. bataia in schimb, da. si asta de ambele parti. politistul nu este obligat sa scrie PV-ul la fatza locului. il poate scrie si la sectie, si nici nu e obligatoriu sa o faca macar in aceeasi zi.
Procesul-verbal de contraventie poate fi intocmit si in lipsa contravenientului, in acest caz agentul constatator este obligat sa-l intocmeasca in prezenta unui martor, in lipsa martorului agentul trebuie sa specifice motivele care au dus la intocmirea p-v in acest mod(fara martor)- O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Cry,ai vazut tu in Viena catei cu stapan urinand pe rotile masinilor?Pai in viena nu vezi picior de maidanez pe strada si mi spui ca ai vazut?Pai stii ce amenda isi i a un stapan de caine daca nu e dus la "parcul cainilor sa urineze in alte parti?ai auzit de parcurile animalelor de companie?Ca pica de la zburatoare,de la caini maidanezi,animale care nu au stapan si sunt in voia sortii e una,iar despre ce vorbim aici e altceva.Nu compara hidrantul si bordura cu o masina.Eu am dat niste expemple ca sa poti intelege situatia.Animalul are voie din reflex sa urineze pe unde apuca,omul nu are voie din reflex sa si apere bunul.Din reflex se duce copilul in parc sa se joace si calca in dejectiile cainilor,baga mana in nisip.Probabil sunteti stapanul unui catel care pana la iesirea din bloc,urineaza pe toate usile si presurile vecinilor.Cunosc cat de inversunati sunt stapanii de animale cand te iei de "odraslele lor"N ai sa vezi educatie la romani,sa i vezi cu punguta si hartiuta sa adune in urma cainelui.Dupa ce si face catelul 'treaba' si se 'curata' pe unde a facut o,ii dai o gurita ca recompensa sa nu ti a murdarit covorul si a murdarit roata,hidrantul,bordura si nisipul din parcul copiilor.Frumos,nu?Du te in Germania cu catelul si lasa l sa si faca nevoile pe unde vrea,ca n ai sa ti acoperi amenda nici cu banii care i ai dat pe biletul de avion dus-intors.La asta tot fac referire de doua zile,la educatie,Cry.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:)))))) si cu acest mesaj inchei discutia ca acolo unde nu e nici Dumnezeu nu cere! am specificat ca nu am caine , nu am avut si nici nu o sa am pt ca eu cresc copii, nu catzei.
referitor la elucubratiile pe care le-ati scris, nici nu ma mai obosesc sa raspund in conditiile in care nu puteti face distinctia intre urina si fecale. nici macar nu sunteti capabil sa cititi un mesaj cap coada, nu inteleg de ce va mai obositi sa raspundeti.
P.S. un caine daca trebuie sa faca, face, nu se tine pe el pana in parculetzul cainilor. ca stapanul curata in urma lui asta e altceva. si da, am vazut caini cu stapan urinand pe rotile masinilor, ce legatura are asta cu maidanezii nu pot sa pricep
Daca il bagi pe dumnezeu in discutie,e grav:D.Eu as fi pus o pe d-na cu catelul,sa mi spele rotile de la masina cu domestos.Nu trebuie sa citesc litera cu litera sa mi dau seama ce cuprinde tema subiectului.Un caine educat trebuie sa se tina,daca nu poate,atunci sa curete dupa el.Dvs, dupa ce va faceti nevoile,sunati la 112,sa va spele toaleta?
P.s dejectie( evacuare a excrețiilor din organism).ca doar nu ma refeream la apa de ploaie.Vad ca nu pricepeti cam multe,chiar daca v am dat n exemple.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)
Detinere animale de companie kronky kronky Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns. (vezi toată discuția)
Am calcat un caine cu masina th3dj th3dj Intr-o seara am trecut printr-un sat si din pacate am calcat un caine care a sarit in fata masinii grabindu-se sa ajunga acasa. Cainele s-a ridicat si ... (vezi toată discuția)