avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act notarial fraudulos prin inselarea increderii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act notarial fraudulos prin inselarea increderii

Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie generata de inselarea increderii la intocmirea actului notarial de partaj voluntar.

Deoarece nu stiu de unde sa incep relatarea situatiei, va rog sa-mi puneti intrebari.

Va rog sa-mi spuneti daca pot anula acest act notarial si care ar putea fi caile de atac.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 10:44, 26 Iulie 2014
el NU a mai negociat cu noi ce parte e teren sa ia el ce parte de teren sa luam noi, ci a facut proiectul cadastral dupa cum i-a convenit lui!

Astfel incat are ceva mai mult teren, mai lat decat al nostru, dar nu nr de metri patrati este discordia principala, ci faptul ca a luat si cele doua camere din casa veche, desi noi am depus eforturi de a ingriji de batrana cat a fost bolnava, el nu a contribuit cu absolut nimic la aceste eforturi, nici la inmormantare si la toate parastasurile.

Dupa ce s-au terminat toate, atunci s-a ridicat cu pretentie la jumatate din gospodaria parinteasca, desi ar fi avut loc de casa pe un alte teren, (acaparat de un alt frate de-al lui - cumnat de-al meu).

Stiu ca suna cam de neinteles, cam alambicat, dar daca ati fi in situatia mea ati intelege perfect ce ma doare. Daca as avea posibilitatea sa va expun planul cadastral ati intelege mai usor.

Ceea ce doresc este sa pot obtine retrocedarea celor doua camere, astfel incat sa ne putem repara/renova casa, sa putem trai si noi normal.

Casa veche are 4 camere din care una am transformat-o in bucatarie. din cele trei ramase una este, la momentul actual, utilizabila doar ca magazie., iar noi traim in celelalte doua ramase.

Deja copilul este mare in cls a VII-a si are nevoie de o camera separata.
Avem nevoie de o baie cu toaleta,samd.

El a luat cel doua camere cu intentia de a le demola pentru a-si largi intrarea de la strada asfel incat sa-si faca garaj. Chiar a facut acte de demolare si de constructie garaj + atelier de tinichigerie.

Aceste detalii expuse in cuvinte, sunt destul de vagi.
As dori sa pot obtine consilierea unui avocat care sa ma lumineze in acest caz.
Cred ca au mai fost si alte cazuri similare inaintea mea.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
ionijhonnie, utilizator
1. Cotele de moștenire a soției D-voastră și a fratelui acesteia nu au nici o legătură cu faptul unul dintre moștenitori au contribuit cu investiții la imobilul partajat sau i-a întreținut pe părinți. Aceste cote sunt fixe. Din ceea ce ați spus rezultă că acel imobil la împărțit în cote de 50 - 50 % între soția D-voastră și fratele acesteia.

2. Dacă partajul s-a făcut la notar și soția D-voastră a semnat actul de partaj, nu mai aveți ce face. Trebuia să vă înțelegeți la împărțirea terenului și a casei în alt mod. Dacă nu ați fi ajuns la o bună înțelegere la notar, aveați posibilitatea de a realiza partajul pe cale judecătorească.

Situația nu e chiar așa de complicată și de alambicată pe cât le credeți.
„Proiectul cadastral” despre care vorbiți și prin care s-a făcut împărțeala celor două loturi de teren este rezultatul acordului părților. Dacă moștenitorii nu ar fi fost de acord cu această formă de împărțire, notarul nu ar fi autentificat actul de partaj.
Acum e cam târziu să fiți nemulțumit de modalitatea în care s-a făcut împărțeala. De „negociat” trebuia să negocieze aceste aspecte soția D-voastră înainte de a semna actul la notar.
Acum e normal ca omul să-și construiască cum vrea pe terenul său, mai ales că a obținut autorizațiile în acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Patrick_, utilizator
Citind cele expuse de dumneavoastra cred ca mai exista o solutie: sa va oferiti sa-i achitati partea de casa pe care cumnatul este proprietar si sa scadeti din suma partea datorata de acesta cu cheltuielile de imormantare, parastase etc. Deasemenea vreau sa va intreb daca cumnatul dumneavoastra a suportat singur partajul voluntar?-daca raspunsul este afirmativ cheltuielile lui o sa fie si ele scazute din cheltuielile de ingrijire, imormantare,etc...Asa cum am crezut si cred in continuare "TONUL FACE MUZICA:...daca alegeti calea razboiului judiciar o sa ramaneti in vrasmasie, daca alegeti calea gasirii unei solutii amiabile si universal acceptate de parti o sa aveti parte de o relatie OK. Incercati sa puneti problema intr-un cadru care sa nu determine iritare(explicatii pe un ton amiabil nevoile dumneavoastra si ale familiei si poate o sa aveti parte de surprize placute)!
Bafta multa!
deci in ziua de astazi poti fi inselat in acte, dupa care nu ai cai de atac a actelor masluite ....
trebuie sa ajungi sa te caciulesti, sa te rogi de cel care te-a inselat cu buna stiinta, sa-ti mai ingaduie sa traiesti in casa ta....

halal dreptate in Romania!

oricum suntem in vrasmasie si cred ca asa vom ramane, deoarece nu prea vad cum sa-l mai am la inima pe acest excroc.

DA!
Excrocherie este cuvantul ce-mi vine in minte...acesta defineste cel mai bine ceea ce a facut.
A intocmit actele cu rea cedinta.
A fost indeajuns o clipa de neatentie din partea noastra ...si Ne-a inselat increderea!

Problema mea este ca nu stiu cum sa-mi cer dreptatea...in mod legal.
Inca mai sper la calea legala!

Imposibil sa nu fie ceva de care sa ma agat, sa-l determin sa indrepte lucrurile, sa ne retrocedeze cele doua camere (care oricum necesita cat de curand renovare, subzidire, refacere acoperis, deci nu sunt o avere, dar daca el le-ar demola atunci si cele doua camere ale noastre s-ar darama singure).

Va rog nu-mi mai spuneti ca nu am ce face...ci va rog sa-mi spuneti ce as putea face! Trebuie sa gasesc o solutie...Legala.

Excrocheria lui trebuie sa aiba un punct slab undeva...
o semnatura falsa pe un act, o declaratie pe proprie raspundere falsa, un abuz de incredere ceva ...

Doresc sa intreprind acest demers chiar de-ar fi sa ma coste mai mult decat daca as negocia cu el sa-mi vanda ceea ce mi-a furat.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
ionijhonnie, utilizator
ionijhonnie a scris:

Toti fratii prezentandu-se la notar(care este ruda cu ei) nu au fost interesati ce semneaza si astfel s-a semnat actul conceput dupa cum a vrut cel mic.



Deci nici soţia dvs. nu a fost interesată să ştie ce semnează.
Si astfel, după cum spuneţi, cumnatul ar fi luat la partajul VOLUNTAR o "felie de tort" (teren si constructie) mai generoasă, iar soţia dvs. o felie mai subţirică.

Da, partajul (împărţeala) în natură a unei suprafeţe de teren (in lotul 1, lotul, 2 ...lotul n) seamănă cumva cu tăierea unui tort şi ...alegerea felilor (voluntar = din proprie iniţiativă, nesilit de nimeni).

Soţia dvs. a semnat pentru o ANUME felie (un anume lot) iar dvs. acuzaţi notarul (mai voalat, ce-i drept, zicând că era rudă cu .. sărbătoriţii care împărţeau tortul) că n-a vegheat pentru aşezarea cuţitului pe tort mai la stânga sau mai la dreapta.

În raport cu ce? Că înţeleg că până şi cireaşa de pe tort (= construcţia de pe teren) s-a dat pe din două. Iar valoarea loturilor implică şi mult subiectivism.

Dacă aveţi o felie de tort cu mai multă frişcă şi una cu mai multe fructe, ce faceţi? Respectati alegerea mesenilor sau ii spuneţi vreunuia dintre ei că (din punctul DVS de vedere) ar fi preferabil să verifice mai întâi ... cântarul, poate se răsgângeşte?

Îmi pare rău, dar nu văd nicio înşelăciune aici, ci doar vina dvs.
Ar fi trebuit sa aveţi un avocat, fiindcă el ar fi ştiut să cântărească dintr-o privire pe textul actului de partaj ceea ce dvs. aţi văzut mult mai târziu (felia de tort mai generosă pe care şi-a rezervat-o cumnatul).



Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj wiki38 wiki38 1.Sotul,locuieste timp de 40 de ani,cu a doua sotie si fiul lor,plus fiul acestuia din prima casatorie,in casa parintilor sotului timp de 30 de ani.Intre ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunurilor proprii fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, am o întrebare,nelamurire. 1.Bunurile proprii şi cele personale ale soţului mort cine îl moşteneşte.? Trăieşte mama şi sora ... (vezi toată discuția)