avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC - tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC - tata

Buna ziua

As dori sa intreb daca este posibil ca mama sa stea in CIC timp de 1 an, sa se intoarca la munca iar apoi sa solicite tatal CIC pentru inca 1 an, in conditiile in care ambii indeplinesc conditiile de stagiu, etc.

Si o alta situatie: mama are CIC pentru 1 an, cere apoi concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. In acest caz, tata mai poate solicita CIC?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: doriacristina , utilizator 09:56, 17 Iulie 2014
1. Unul din parinti trebuie sa opteze de la inceput pentru ua din cele doua variante de concediu crestere copil:
- CCC pana la varsta copilului de 1 an;
- CCC pana la varsta copilului de 2 ani.

2. Alegerea initiala nu se mai poate modifica pe parcurs.

3. Indiferent ce varianta alege primul parinte el va avea un CCC mai scurt cu o luna deoarece o luna din CCC este rezervata celuilalt parinte.

4. Daca primul parinte opteaza pentru CCC pana la varsta de 2 ani celalalt parinte poate intre oricand in CCC (in locul primului parinte).
- Singura conditie este ca el sa intre cel putin o luna in CCC.

5. - Daca primul parinte solicita CCC pana la varsta de 1 an atunci, dupa implinirea varstei copilului de 1 an poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
- In aceasta perioada de concediu fara plata celalalt parinte nu mai poate beneficia de CCC deoarece acesta s-a termint (a fost pana la varsta de 1 an).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii nascuti din sarcina de tripleti chrisss81 chrisss81 Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, insa, in functie de durata ... (vezi toată discuția)
Viitor tatic analici analici Buna ziua Sotia mea este insarcinata,dupa nastere ea doreste ca dupa trei luni sa revina la serviciu si sa preiau eu sarcina de a sta acasa cu copilul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil din martie avo22 avo22 buna ziua, o nebunie! va rog sa ma ajutati in intelegerea acestei legi. cf art 11 cic se acorda pe baza netransferabila. O interpretarea a legii imi spune ... (vezi toată discuția)