avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii construiesc pe spatiul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii construiesc pe spatiul public

buna seara,
am o problema si va rog mult sa ma ajutati sa o rezolv.
am o casa la tara. in vecinatatea casei mele este un drum de acces dupa care un sant de colectare al apei pluviale si menajere de pe strada respectiva.
dincolo de sant (vis a vis de casa mea) am o vecina care sunstine ca santul respectiv este fcut de ea. santul este pe teren public.
acuma face un zid inalt in fata santului astfel incat apa de ploaie nu mai poate sa intre in el si curge la mine in curte si pe fundatia casei.
o alta problema este ca drumul respectiv este foarte ingust si nu mai pot sa intru si sa ies din curte. si asa era foarte greu dar acum practic este imposibil.
zidul facut de ea peste santul respectiv este si destul de inalt astfel ca nu mai pot sa urc cu roata de la masina pe el.
ea face toate astea ca sa ma incurce pe mine.
nu cred ca e legal ca sa infunde santul de colectare al apei pluviale care vine de pe o strada unde locuiesc vreo 10 familii, ba mai mult de atat sa faca imposibil ca eu sa mai intru in curte cu masina.
va rog sa-mi spuneti ce este legal sa fac. unde trebuie sa pelez pentru a rezolva problema
va multumesc
Petitie/sesizare la primarie, la serviciul urbanism de la Primarie, la inspectoratul de stat in constructii, la serviciu urtbanism de la Consiliul judetean. Urgent. Bafta!
Corect, e important sa va miscati repede.
Ajuta si niste notificari/somatii vecinei de desfiintare a constructiei ilegale si, daca doriti sa ajungeti in instanta, colaborati cu Primaria.
Trebuie insa sa va asigurati ca acel drum e public.
va multumesc pentru raspuns.
am facut o sesizare in scris la primaria si politia din comuna. au spus ca vor veni sa vada despre ce este vorba, dar intre timp lucrarile continua.
secretarul primariei mi-a spus ca nu stie daca au sau nu autorizatie de construire. de fapt el nu stie nimic.
eu stiu ca pentru a obtine autorizatie de construire trebuie sa aiba acordul vecinilor direct afectati.
dar in cazul in care primaria face constructia respectiva mai este necesar acest acord? sau ei pot sa faca ce vor indiferent daca pe mine ma afecteaza sau nu.
in cazul in care cei de la politie si primarie vor veni dupa finalizarea lucrarii ce mai pot eu sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii construiesc pe spatiul public lauraoradea lauraoradea buna seara, am o problema si va rog mult sa ma ajutati sa o rezolv. am o casa la tara. in vecinatatea casei mele este un drum de acces dupa care un sant de ... (vezi toată discuția)
Constructii ilegale lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema! intre casa mea si ce a vecinului se afla o strada cu aproximativ 10 case. pe partea dinspre casa vecinului ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)