avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vecinii construiesc pe spatiul public
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vecinii construiesc pe spatiul public

buna seara,
am o problema si va rog mult sa ma ajutati sa o rezolv.
am o casa la tara. in vecinatatea casei mele este un drum de acces dupa care un sant de colectare al apei pluviale si menajere de pe strada respectiva.
dincolo de sant (vis a vis de casa mea) am o vecina care sunstine ca santul respectiv este fcut de ea. santul este pe teren public.
acuma face un zid inalt in fata santului astfel incat apa de ploaie nu mai poate sa intre in el si curge la mine in curte si pe fundatia casei.
o alta problema este ca drumul respectiv este foarte ingust si nu mai pot sa intru si sa ies din curte. si asa era foarte greu dar acum practic este imposibil.
zidul facut de ea peste santul respectiv este si destul de inalt astfel ca nu mai pot sa urc cu roata de la masina pe el.
ea face toate astea ca sa ma incurce pe mine.
nu cred ca e legal ca sa infunde santul de colectare al apei pluviale care vine de pe o strada unde locuiesc vreo 10 familii, ba mai mult de atat sa faca imposibil ca eu sa mai intru in curte cu masina.
va rog sa-mi spuneti ce este legal sa fac. unde trebuie sa pelez pentru a rezolva problema
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters325155 , utilizator 12:37, 18 Iulie 2014
Adresati-va primariei din localitatea respectiva. In mod cert exista acte care statueaza intinderea legala a suprafetei detinute de vecina dvs. Nu poate sa obtureze accesul si sa creeze inconveniente atator familii cu buna stiinta, fara teama de consecinte legale.
va multumesc pentru raspuns.
am facut o sesizare in scris la primaria si politia din comuna. au spus ca vor veni sa vada despre ce este vorba, dar intre timp lucrarile continua.
secretarul primariei mi-a spus ca nu stie daca au sau nu autorizatie de construire. de fapt el nu stie nimic.
eu stiu ca pentru a obtine autorizatie de construire trebuie sa aiba acordul vecinilor direct afectati.
dar in cazul in care primaria face constructia respectiva mai este necesar acest acord? sau ei pot sa faca ce vor indiferent daca pe mine ma afecteaza sau nu.
in cazul in care cei de la politie si primarie vor veni dupa finalizarea lucrarii ce mai pot eu sa fac?
vreau sa mentionez ca atat santul cat si drumul nu sunt proprietatea vecinei, sunt publice.
Nu vecinii sunt cei care isi dau acordul cu privire la o autorizatie de construire. Cel mult amical, gen ,,da, vecine, fa-ti magazia asta aici, n-am eu treaba cu matale,,. Dar autorizatia de constructie o dau organele in drept, in speta primariile sau sectiile de urbanism din cadrul consiliilor judetene, daca primaria nu poate da o astfel de autorizatie. Nu se poate ridica un zid din senin, in fata unei porti, obstructionand astfel accesul proprietarului si stanjenind buna folosinta a acestuia. Mai sunt totusi legi in tara si refuz sa cred ca oricine face orice printr-o constructie.Adresati-va justitiei, daca demersul dvs. legat de primarie si o eventuala discutie cu vecina in cauza nu dau rezultat. Mai pe romaneste, daca primaria ridica din umeri si vecina termina triumfatoare zidul, dati-i in judecata.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
ContSters325155, utilizator
va multumesc mult
Cu placere, doamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii construiesc pe spatiul public lauraoradea lauraoradea buna seara, am o problema si va rog mult sa ma ajutati sa o rezolv. am o casa la tara. in vecinatatea casei mele este un drum de acces dupa care un sant de ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Constructii ilegale lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema! intre casa mea si ce a vecinului se afla o strada cu aproximativ 10 case. pe partea dinspre casa vecinului ... (vezi toată discuția)